Епідеміолог розповіла, на скільки Україна відстає від плану COVID-вакцинації

Епідеміолог розповіла, на скільки Україна відстає від плану COVID-вакцинації

Укрінформ
Україна відстає на п'ять днів від дорожньої карти вакцинації проти коронавірусу.

Про це сказала епідеміолог, доктор медичних наук, професор, завідувачка кафедри епідеміології Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, головний спеціаліст МОЗУ за спеціальністю «Епідеміологія» Наталія Виноград під час пресконференції в Укрінформі.

"Ми з вами маємо розпрацьовану дорожню карту по тому, кого і як будемо щеплювати. Відстаємо ми по тій карті на 5 днів. Як на мене, це дуже добре з урахуванням того, коли ми отримали і скільки вакцин", - сказала Виноград.

Читайте також: Більшість дорослих щеплять до кінця року — Зеленський схвалив створення плану COVID-вакцинації

За її словами, щеплення вже зробили медикам, які безпосередньо працюють з хворими на коронавірус, або тим, хто дотичний в інших закладах охорони здоров'я до сукупного населення в наданні меддопомоги. Вона зазначила, що також в Україні непогане охоплення щепленням військовослужбовців у зоні введення бойових дій.

Виноград додала, що в більший спосіб було щеплено молодих осіб, тобто людей працездатного віку.

Читайте також: У Bloomberg спрогнозували, які країни найшвидше подолають коронавірусну кризу

"Ми сьогодні займаємо серед 165 країн, де розпочата вакцинація, 77 місце. Як на мене, це серединка, і досить непогано з урахуванням того, який дефіцит сьогодні є з вакциною у світі. Але ми маємо значно нижчий показник, якщо перераховувати на 100 тисяч населення. В тому разі ми з вами обіймаємо 128 місце, і звичайно нам досить ще далеко від тих країн, хто вже ефективно використав і провів вакцинацію", - підсумувала епідеміолог.

Як повідомлялося, в Україні минулої доби, 4 квітня, виявили 10 179 випадків COVID-19. Загалом від початку пандемії виявили 1 755 888 випадків коронавірусного захворювання.

В Україні першу дозу вакцини від COVID-19 отримали понад 290 тис. осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-