За відсутність маски поліція виписала 200 тисяч штрафів від початку карантину

За відсутність маски поліція виписала 200 тисяч штрафів від початку карантину

Інфографіка
Укрінформ
Упродовж минулого тижня поліцейські склали понад 11 тисяч постанов щодо громадян за неносіння масок або респіраторів, загалом від початку карантину таких постанов - більш як 200 тисяч.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Національної поліції Ігор Клименко, передає Укрінформ.

«Трохи статистики за минулий тиждень: складено 1881 адмінпротокол за порушення правил щодо карантину людей (всього від початку карантину 85 982 адмінпротоколи); винесено 11 044 адмінпостанови за неносіння масок чи респіраторів (всього 200 073 адмінпостанови); перевірено 72 387 суб’єктів господарювання. Виявлено 1095 порушень, припинено роботу 136 закладів (з них 72 – заклади дозвілля, 64 – харчування)», - зазначив голова НПУ.

За його словами, в Україні щодня понад 1200 рейдових груп перевіряє дотримання карантину суб’єктами господарювання.

Він також нагадав, що у Києві, Чернігові та Миколаєві у межах посиленого карантину весь громадський транспорт переведений у режим спецперевезень, і поліцейські перевіряють наявність у пасажирів спецквитків.

Клименко закликав громадян з розумінням поставитися до цієї вимоги. «Звісно, з’являються і провокатори, які всіма силами намагаються «накрутити» і поліцейських, і оточуючих. Не піддавайтесь. Пам’ятайте: наскільки довго ми будемо жити в умовах жорсткого локдауну, залежить від того, наскільки чітко кожен буде дотримуватись правил гігієни та чинного законодавства», - наголосив голова Нацполіції.

Читайте також: У Києві затримали чоловіка, який стріляв в охоронця магазину через зауваження стосовно маски

Як повідомлялося, Київ з 5 квітня посилив карантин. Це передбачає закриття шкіл і дитсадків. Увесь громадський транспорт – і наземний, і метро – працює за спеціальними перепустками. Обмежувальні заходи у столиці запроваджені до 16 квітня.

Інфографіка: Ігор Клименко, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-