Цифрові документи приймають понад 100 партнерів Дії — Федоров

Цифрові документи приймають понад 100 партнерів Дії — Федоров

Укрінформ
Більше 100 партнерів з державного та приватного сектору приймають цифрові документи у застосунку Дія.

Як передає Укрінформ, про це повідомив віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Фейсбуці.

"З цифровим паспортом можна літати Україною, їздити потягами, відкривати рахунки, забирати та відправляти посилки. Це зручно, швидко та безпечно. Більше 100 партнерів приймають цифрові документи з Дія. Державний і приватний сектор", - написав Федоров.

Він додав, що документи в Дії приймають: банки, платіжні системи, суди, ЦНАПи, наземні перевізники, авіакомпанії та перевізники, готелі та хостели, продуктові магазини та супермаркети, поштові компанії, телекомкомпанії, заклади сфери охорони здоров’я, музеї та розважальні заклади. З повним переліком партнерів можна ознайомитись на сайті Мінцифри.

Федоров нагадав, що цього тижня ухвалено закон про цифрові паспорти. Відтепер електронні паспорти на рівні закону мають таку саму юридичну силу, як і їхні пластикові чи паперові аналоги.

Читайте також: Федоров сказав, коли відбудеться презентація Дія City

"З 23 серпня 2021 року шансів не прийняти Дію вже не буде. Кожна організація та установа прийматиме цифрові паспорти", - підкреслив віцепрем'єр.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила 30 березня в другому читанні та в цілому законопроєкт №4355 «Про внесення змін до Закону України "Про Єдиний державний демографічний реєстр і документи, які підтверджують громадянство України, посвідчують особу або її спеціальний статус», який запроваджує безперешкодне використання електронного паспорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-