СБУ готує низку заходів для припинення діяльності контрабандних угруповань

СБУ готує низку заходів для припинення діяльності контрабандних угруповань

Укрінформ
За матеріалами Служби безпеки України буде вжито низку заходів щодо припинення діяльності контрабандних угрупувань, до яких входять як юридичні, так і фізичні особи.

Як зазначає пресслужба СБУ, відповідні рішення, ґрунтуючись на даних Служби безпеки, прийняла сьогодні Рада національної безпеки і оборони, передає Укрінформ.

«Служба безпеки чудово розуміє наскільки важливою для держави є боротьба з контрабандою. Саме тому ми приділяємо їй особливу увагу. І результати роботи це підтверджують. Так, протягом 2020-го та двох місяців 2021-го року за матеріалами СБУ вилучено предметів контрабанди та порушень митних правил на 534 млн гривень», - заявив очільник спецслужби Іван Баканов.

Він зазначив, що також за матеріалами СБУ було накладено понад 138 млн штрафів, а порушникам було донараховано більш ніж 2,7 млрд гривень митних платежів.

«Тобто ми спостерігаємо відчутний економічний ефект від діяльності СБУ за цим напрямом», - підкреслив Баканов.

Загалом було знешкоджено 3 організованих злочинних угруповання, що займались саме контрабандною діяльністю, розпочато 87 кримінальних проваджень, а 52 особи засуджено.

Серед резонансних прикладів називають припинення діяльності злочинної групи на Харківщині, яка організувала масштабне постачання до РФ військової продукції вітчизняних оборонних підприємств для авіатехніки.

Читайте також: Україна запровадила санкції проти топдесятки контрабандистів - Зеленський

Крім того, спільно з Євроюстом, Європолом і правоохоронцями із Франції, Польщі та Словаччини було припинено діяльність міжнародного угруповання, яке спеціалізувалося на виготовленні й контрабанді стероїдів; виявлено 7 великих партій кокаїну в порту «Південний» тощо.

Також зазначається про окремий напрям роботи - протидія корупції саме на митному кордоні. Тут протягом 2020-2021 років СБУ відкрила 82 досудових розслідування. 109 посадовим особам повідомлено про підозру, 20 – уже засуджено.

«Іде системна робота. Адже загрози національній безпеці, пов’язані з контрабандою, «б’ють» не тільки по надходженням до державного бюджету. У випадку з наркотиками та зброєю - це в першу чергу безпека громадян», - додав голова СБУ.

Як повідомлялося, у п'ятницю, 2 квітня, відбулося чергове засідання Ради національної безпеки і оборони. Як розповів за результатами засідання РНБО Президент Володимир Зеленський, уперше в історії України запроваджено персональні санкції щодо осіб, які очолюють так звану топ-десятку українських контрабандистів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-