Потураєв: Ми не програємо інформаційну війну, але так і не вибудували систему захисту

Потураєв: Ми не програємо інформаційну війну, але так і не вибудували систему захисту

Укрінформ
Україна не програє інформаційну війну, проте за 7 років так і не вибудувала систему захисту.

Про це сказав голова парламентського Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв під час слухань у комітеті, передає кореспондент Укрінформу.

«Я не можу сказати, що ми програємо інформаційну війну за наші власні території, але ми за ці роки так і не змогли вибудувати систему міцного захисту. Наші громадяни, на превеликий жаль, там отримують інформацію не з українських медіа, не з українських джерел, в тому числі через те, що ці джерела, українські медіа там просто найчастіше технічно не доступні. Немає розповсюдження телебачення, радіомовлення. Дуже небезпечна ситуація з друкованими медіа через об’єктивні складнощі, частина з яких виникла внаслідок реформування цієї галузі, вони потерпають від матеріальних ускладнень і не можуть доходити до громадян», - зазначив Потураєв.

Він додав, що, на жаль, Україна не може, в тому числі й технічно, оперативно доносити сигнал як Суспільного мовника, так і приватних мовників, які свого часу працювали на територіях, що зараз окуповані РФ. Проблеми є із забезпеченням прифронтових і прикордонних територій якісним швидкісним інтернетом. Проблеми є з покриттям кабельними мережами, сказав депутат.

Читайте також: Зеленський призначив очільницю Центру протидії дезінформації

«Ми розуміємо, що на цих територіях кабельним операторам важко працювати, фактично це може стати бізнесом. Тому треба теж думати над вирішенням цих питань, бо це якраз і є обов’язок держави – допомагати ці проблеми вирішувати», - зауважив голова Гуманітарного комітету.

Як повідомлялося, 1 березня 2020 року розпочав мовлення державний цілодобовий розважально-інформаційний телеканал "Дом". Він був створений для об'єктивного інформування українців, які опинилися в окупації, про ситуацію в Україні, світі та в їхніх тимчасово окупованих районах.

Наразі телеканал має два види покриття: ефірне та супутникове.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-