Шарій програв Фейгіну в литовському суді й виплатить компенсацію

Шарій програв Фейгіну в литовському суді й виплатить компенсацію

Укрінформ
Адвокат і російський політичний діяч Марк Фейгін заявив, що блогер Анатолій Шарій програв йому суд у Литві і тепер повинен буде виплатити йому 3 тисячі євро.

Як передає Укрінформ, про це Фейгін повідомив у Телеграмі.

«Рішення апеляційного суду в Литві, яке набрало чинності 1 квітня 2021 року, який задовольнив мій позов до Шарія, зобов'язує його зачитати спростування на його YouTube-каналі й виплатити мені 3 тисяч євро», - написав він.

У 2019-му році Фейгін звернувся до Окружного суду Литви з позовом проти відеоблогера Анатолія Шарія, бо сам Шарій на той момент проживав у Литві. Адвокат подав позов проти Шарія за наклеп, образу честі та гідності. Він також вимагав від блогера відшкодувати моральні збитки за недостовірні і образливі коментарі в своїх роликах.

Читайте також: Заборона «Партії Шарія»: ОАСК відкрив провадження за позовом Мін’юсту

Як повідомлялося, 16 лютого блогеру Шарію оголосили підозру за двома статтями Кримінального кодексу України - ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

22 лютого Шарій був викликаний для проведення слідчих дій, але він не прийшов до суду. Його неявку СБУ трактує як переховування від слідства. За словами адвоката блогера, він знаходиться на території ЄС і має статус біженця, і його поява в Україні поки що неможлива.

25 лютого в СБУ повідомили, що Шарій оголошений в державний розшук.

2 березня стало відомо, що суд дозволив правоохоронцям затримати Шарія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-