Британський варіант COVID вражає всю родину, якщо є хоча б один інфікований - професор Кухарчук

Британський варіант COVID вражає всю родину, якщо є хоча б один інфікований - професор Кухарчук

Укрінформ
Британський варіант COVID-19 вражає всю родину, інкубаційний період і розвиток пневмоній при інфікуванні вдвічі коротші, а смертність - вища.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці написав Олександр Кухарчук - український лікар, доктор медичних наук, який працює в Мумбаї (Індія) директором з виробництва та досліджень ReeLabs - компанії з виготовлення стовбурових клітин і їхнього використання під час лікування COVID-19.

За його словами, клініка COVID-19, викликана мутантним варіантом коронавірусу B.1.1.7, помітно різниться від "дикого" штаму SARS-CoV-2 - початкового варіанту вірусу.

"Менш ніж упродовж місяця мого супроводу лікування хворих із коронавірусною інфекцією, на жаль, з`ясувалося наступне:

Читайте також: Степанов розповів про більш агресивний південноафриканський штам COVID-19 в Україні

- цей мутант вражає всю родину, якщо в ній є хоча б один інфікований - незалежно від віку та наявності хронічних захворювань (!!!);

- терміни інкубаційного періоду (час від інфікування до появи перших ознак хвороби) скоротилися з 7-14 днів до 1-2 днів (!);

- терміни розвитку пневмоній, які можна бачити на комп'ютерній томограмі легень, скоротилися з 8-10 днів до 5-6 днів (!!!!!);

- потреба у кисневій терапії при "мутантних" ковідних пневмоніях зросла у 2,3 раза;

- смертність від мутанта госпіталізованих хворих, які потребують неінвазивної або ж інвазивної кисневої підтримки, становить від 28 до 55% (дані лікарів UK і України)", - наголошує Кухарчук.

Читайте також: В Африці виявили новий варіант коронавірусу, який може мати до 40 мутацій

Лікар уточнив, що на підставі британських публікацій і дуже обмежених, поки ще проміжних результатів клінічних випробувань, а також особистого досвіду, він вніс зміни до схеми первинного лікування COVID-19 для дорослих.

Він так само закликав читачів його сторінки схеми лікування узгодити зі своїм сімейним лікарем.

Вкрай заразний варіант коронавірусу B.1.1.7, виявлений спочатку в Великій Британії, згодом виявили вже більш як у 100 країнах.

Читайте також: Корона з «британським» штамом – це дещо інша хвороба?

4 березня Інститут епідеміології та інфекційних хвороб імені Громашевського повідомив про виявлення в Україні британського штаму коронавірусу. В процесі секвенування 20 зразків визначено, що два з них - з Івано-Франківської області - належать до британського варіанту з наявними характерними мутаціями.

23 березня Степанов заявив, що британський штам коронавірусу циркулює по всій території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-