В академії СБУ викладають 12 іноземних мов  - ректор

В академії СБУ викладають 12 іноземних мов - ректор

Укрінформ
У Національній академії СБУ проводиться ґрунтовна мовна підготовка - паралельно з контррозвідувальною.

Про це ректор Академії полковник Андрій Черняк сказав в інтерв'ю першому голові СБУ генералу армії України Євгену Марчуку, передає Укрінформ. Відео інтерв'ю розміщено у Фейсбуці.

Як розповів Черняк, у Національній академії СБУ проводиться не лише навчання курсантів, а й перепідготовка понад 1200 військовослужбовців, офіцерів – зокрема, з  питань протидії тероризму, кібертероризму, контррозвідувального захисту економіки держави.

За словами ректора, послугами перепідготовки та підвищення кваліфікації користуються Воєнно-дипломатична академія імені Євгенія Березняка, Академія Служби зовнішньої розвідки, Академія Нацгвардії, інші силові структури.

"Та кількість працівників, яка щороку проходить перепідготовку, свідчить про те, що є постійний запит на наші послуги", - наголосив Черняк.

Він також розповів, що в мовному центрі Академії викладають 12 іноземних мов. Серед них базові - німецька, англійська, французька, а також арабська, китайська, фарсі, турецька, угорська, румунська, польська тощо.

Читайте також: Підготовка фахівців з кібербезпеки є визначальним напрямом для академії СБУ - ректор

При цьому, зауважив ректор, зараз ведеться підбір фахівців з інших мов, адже виклики, які сьогодні стоять перед СБУ - надзвичайно різноманітні. "І так званий контррозвідувальний режим передбачає насамперед контроль. Навіть у провідних європейських країнах є маргінальні структури, які підпорядковуються країні-агресору. Можу засвідчити це як людина, яка керувала підрозділом по боротьбі з інформаційною агресією. Були випадки, коли відомі медійні ресурси Німеччини та країн Східної Європи були підконтрольними РФ і використовувались для започаткування тих чи інших інформаційних кампаній. Їх потім підхоплювали Росія-24 та інші медіа і розганяли на весь світ. Тому наявна кількість мов не є вичерпною. Ми, звичайно, хочемо якомога більше".

Як підкреслив Черняк, "ми підбираємо викладачів – не лише фахівців, а й патріотів, щоб дійсно надійні люди готували наших курсантів. Тому це передбачає ґрунтовну перевірку".

Читайте також: Антитерористична безпека: в Академії СБУ вчать топ-менеджмент Міністерства енергетики

Він додав, що в Академії паралельно ведеться мовна і контррозвідувальна підготовка.

"Під час контррозвідувальної враховуються конкретні аспекти застосування тієї чи іншої мови в оперативно-розшукових заходах, при документуванні протиправної діяльності тощо. Є окрема спеціальність, де готують філологів, а є спеціальність "Державна безпека", де готують оперативників з поглибленим вивченням іноземних мов", - резюмував  ректор Академії СБУ.

Як повідомлялося, ректор Національної академії СБУ полковник Андрій Черняк заявив про плани актуалізувати підготовку кадрів для військової контррозвідки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-