Більшість українців зможуть вакцинуватися до кінця року - Степанов

Більшість українців зможуть вакцинуватися до кінця року - Степанов

Укрінформ
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов підтвердив свій попередній прогноз, що більшість населення України може бути вакцинована від коронавірусу до кінця року.

Як передає Укрінформ, про це Степанов заявив в ефірі телеканалу Україна 24.

"Ми говоримо зараз про всі контракти - і про контракти, які, сподіваюсь, найближчими днями ще укладемо й оголосимо, ми говоримо про різних виробників. Тобто це буде не одна вакцина. Ми вважаємо, що треба перекривати максимально різними виробниками", - зауважив міністр у відповідь на запитання, чи вірить він у свій попередній прогноз.

За його словами, зараз він не може розголошувати умови контрактів у звязку з вимогами виробників: "Розголошення призведе до невиконання ними цих зобов'язань. Ніде у країнах світу не розголошуються контракти".

Читайте також: Степанов розраховує підписати контракти ще на 15 мільйонів доз COVID-вакцини

Степанов також повідомив, що в Україну ще не прибуло жодної дози вакцини за ініціативою COVAX.

"Згідно з останніми повідомленнями, ми маємо отримати перші 360 тис. доз AstraZeneca і 117 тис. доз Pfizer до середини квітня", - уточнив глава МОЗ.

Читайте також: Щеплені вакциною AstraZeneca отримають другу дозу цього ж препарату - Степанов

Як повідомляв Укрінформ, головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що уряд отримав підтвердження про додаткове постачання майже мільйона доз вакцини Pfizer/BioNTech у межах глобального механізму COVAX.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що МОЗ планує до кінця 2021 року вакцинувати від коронавірусу не менше 60% дорослих українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-