Ректор академії СБУ поділився планами підготовки військових контррозвідників

Ректор академії СБУ поділився планами підготовки військових контррозвідників

Укрінформ
Ректор Національної академії СБУ полковник Андрій Черняк заявляє про плани актуалізувати підготовку кадрів для військової контррозвідки.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив в інтерв'ю першому голові Служби безпеки України генералу армії України Євгену Марчуку. Відео інтерв'ю розміщене у Фейсбуці.

Євген Марчук
Євген Марчук

За словами Черняка, після спілкування з керівництвом Департаменту військової контррозвідки СБУ "плануємо актуалізувати це питання. Можливо, навіть буде створено окремий підрозділ в системі Академії з підготовки кадрів для військової контррозвідки. У нас є спеціальні кафедри, які так чи інакше стосуються контррозвідки. Починаючи від оперативної психології і закінчуючи чистою контррозвідкою. Але це дійсно нагальне питання. Департамент створений, він розширяється".

Андрій Черняк
Андрій Черняк

Як заявив Черняк, в роботі будь-якої спецслужби найголовнішим є оперативність та об’єктивність, "а об’єктивність – це незалежність. Для об’єктивності мають бути відомства, які контролюють одне одного. Поряд зі Службою безпеки є ДБР, НАБУ, інші підрозділи. Це як кругова порука".

Читайте також: Кібербезпека на гібридній війні: ректор академії СБУ розповів про пріоритети підготовки

Він також повідомив, що в Академії зараз розширюється напрям оперативної психології, зокрема є курси для перемовників із протидії терористичним проявам, "розробляємо курс для керівників об’єктів критичної інфраструктури. Також у нас використовується оперативна психологія у так званому Центрі антитерору для представників підрозділів ЦСО "А". Це не рахуючи окремого підрозділу по оперативній психології, який готує оперпрацівників. Бо, звісно, оперативна психологія – також окреме оперативне мистецтво для спілкування з людьми".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-