Центр стратегічних комунікацій та інформбезпеки вчитиме боротися з фейками РФ – Цибульська

Центр стратегічних комунікацій та інформбезпеки вчитиме боротися з фейками РФ – Цибульська

Укрінформ
Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки вчитиме українців тому, як не піддаватися російській дезінформації.

Про це керівниця новоствореного органу Любов Цибульська сказала у прямому ефірі телеканалу «Україна 24», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Як відчують українці (результати роботи центру – ред.)? Я сподіваюся, що вони будуть менш перевантажені негативними новинами. Тому що дезінформація не тільки вводить в оману, а й перевантажує та дає відчуття виснаження та втоми. І це ми помітили особливо на прикладі коронавірусу, оскільки даних дуже багато, і люди не дотримуються інформаційної гігієни. Ми будемо пояснювати російські дезінформаційні операції, те, як не вестися, як не піддаватися на ці зловмисні впливи», - сказала Цибульська.

За її прогнозом, перші результати роботи центру будуть помітні через пару місяців, коли цей орган зможе запрацювати на повну силу.

Цільові групи центру — уряд, громадські організації, громадяни та міжнародні партнери. Орган працюватиме у трьох напрямках. Зокрема, йдеться про стратегічні комунікації, протидію дезінформації через постійне інформування та адвокацію зусиль держави й громадських організацій на міжнародному рівні.

Читайте також: Законопроєкт про медіа стосується захисту журналістів та інформбезпеки - Ткаченко

«Наша специфіка буде в тому, щоб пояснювати та проводити тренінги держслужбовцям, аби їхні рішення ґрунтувалися в тому числі на розумінні ось цих зловмисних поганих дезінформаційних атак, які проводяться проти України», - додала Цибульська.

Як повідомлялося, у четвер в Укрінформі відбулася презентація Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики. Участь у заході взяли глава МКІП Олександр Ткаченко та заступник міністра Тарас Шевченко. Тоді керівниця новоствореного органу Любов Цибульська зазначила, що Центр стане своєрідним мостом між державою та громадянським суспільством у цій сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-