Протидія дезінформації: Ткаченко розповів про співпрацю з центром при РНБО

Протидія дезінформації: Ткаченко розповів про співпрацю з центром при РНБО

Фото
Укрінформ
Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки МКІП співпрацюватиме з Центром протидії дезінформації при РНБО.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко під час пресконференції в Укрінформі.

"Ми дуже раді, що ініціатива МКІП знайшла своє продовження в ініціативі РНБО. Ми мали розмови власне з секретарем РНБО і домовилися про конкретну співпрацю. Наразі ми розпочинаємо свою роботу. Коли свою роботу розпочне Центр РНБО, то наші зусилля будуть ще більш потужними у співпраці з колегами. Тому що отримувати інформацію ми збираємось з тих моніторингів, які є у державних органах влади", - сказав Ткаченко.

Він зазначив, що Центр при МКІП співпрацюватиме з Укрінформом, а також буде комунікувати з міжнародними подібними Центрами, які існують в країнах Балтії, Чехії, Фінляндії, Бельгії.

Читайте також: Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики

За його словами, Україна повною мірою могла на собі відчути впливи фейків, дезінформації, маніпуляцій, які йдуть з боку РФ.

"Ми живемо в епоху, коли інформація навколо нас знаходиться повсюди. Завдяки смартфонам і інтернету ми можемо дізнаватися, вчитися, комунікувати практично в постійному режимі. З одного боку це надзвичайно сильна перевага, а з іншого боку, ми розуміємо, особливо в останній час, що це несе в собі серйозні небезпеки. Особливо, коли мова йде про національну безпеку, інформаційну безпеку", - сказав Ткаченко.

Читайте також: Законопроєкт про медіа стосується захисту журналістів та інформбезпеки - Ткаченко

Заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко зазначив, що запуск Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки є реалізацією МКІП заходів із політики у сфері інформаційної безпеки, а також повністю відповідає повноваженням, які міністерство має виконувати за своїм статутом.

Тарас Шевченко
Тарас Шевченко

Як повідомляв Укрінформ, раніше у МКІП поінформували, що Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики очолить Любов Цибульська. 

Презентація Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Крім того, Рада нацбезпеки і оборони 11 березня ухвалила рішення утворити Центр протидії дезінформації як робочого органу РНБО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-