Уряд виділив майже 6,8 мільйона на «Всеукраїнську школу онлайн»

Уряд виділив майже 6,8 мільйона на «Всеукраїнську школу онлайн»

Укрінформ
Кабінет Міністрів виділив майже 6,8 млн гривень на онлайн-платформу Всеукраїнської школи онлайн..

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки.

“Кабінет Міністрів перерозподілив видатки у розмірі 6 млн 792,5 тис. гривень, що дасть можливість створити додаткові уроки для онлайн-платформи Всеукраїнської школи онлайн. Відповідне рішення уряд ухвалив сьогодні, 31 березня 2021 року”, - йдеться в повідомленні.

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет зазначив, що рішення уряду дасть можливість створити додаткові 399 уроків для онлайн-платформи, яка вже зараз налічує 1260 уроків з предметів, необхідних для забезпечення дистанційного або змішаного навчання. “Ще 660 уроків наразі проходять етапи перевірки і незабаром стануть доступними для загального користування на платформі», – додав Шкарлет.

Окрім цього, міністр зауважив, що Всеукраїнська школа онлайн – це сучасний онлайн-ресурс для змішаного та дистанційного навчання учнів середньої та старшої школи з матеріалами, що пройшли експертизу та відповідають державним освітнім стандартам.

Як повідомлялося, 11 грудня 2020 року Міністерство освіти та науки спільно з Українським інститутом розвитку освіти, Міністерством цифрової трансформації запустило національну освітню платформу Всеукраїнська школа онлайн для учнів 5-11 класів. Матеріали, розміщені на платформі, можуть бути використані як для дистанційного навчання, так і для занять безпосередньо у школі.

Читайте також: У Всеукраїнській школі онлайн зареєструвалися майже 150 тисяч користувачів - Шкарлет

ВШО забезпечує учнів відеопоясненнями, конспектами, тестами та можливістю відслідковувати навчальний прогрес, а вчителів – необхідними методичними рекомендаціями та прикладами застосування сучасних освітніх технологій.

26 березня 2021 року Шкарлет під час онлайн-брифінгу, присвяченого 100 дням роботи на посаді міністра, сказав, що цифровізація освіти — один із пріоритетних напрямів роботи МОН у 2021 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-