Український генерик для лікування коронавірусу коштуватиме близько ₴1200 за упаковку - розробник

Український генерик для лікування коронавірусу коштуватиме близько ₴1200 за упаковку - розробник

Укрінформ
Український препарат Фавіпіравір, внесений до протоколів лікування від коронавірусу і днями зареєстрований МОЗ України, коштуватиме близько 1200 грн за упаковку.

Таку думку в інтерв'ю Укрінформу висловив Ігор Погромський - генеральний директор фірми «Мікрохім», яка розробила ліки.

«Ми дуже сподіваємося, що ціна буде близько 1200 гривень за упаковку. Значною мірою на вартість препарату впливає вартість активного фармацевтичного інгредієнта, ми спостерігаємо високий попит на молекулу Фавіпіравіра, вартість сировини впливає на вартість препарату», - зазначив Погромський.

За його словами, одної упаковки мусить вистачити на курс лікування. Втім, це залежатиме від важкості захворювання у кожного окремого пацієнта.

Читайте також: Ігор Погромський, гендиректор компанії, яка вироблятиме в Україні протиковідний препарат

Що ж до того, де можна буде купити ліки, розробник відповісти не може. За його інформацією, Міністерство охорони здоров'я, у першу чергу, прагне забезпечити потребу в препараті медичних установ, які приймають хворих з COVID-19.

При цьому Погромський наголосив, що препарат слід застосовувати виключно за призначенням лікаря.

«Він має побічні ефекти. Звичайно, ці ефекти не можна порівнювати зі смертю або... з інвалідністю, але потрібно дуже акуратно його використовувати. І, я сподіваюся, що стосовно цього препарату буде застосовуватися жорстка дисципліна – і протокольного лікування, і рецептурного відпуску. Його не потрібно застосовувати в якості профілактики, цей препарат – клінічного застосування під наглядом лікаря», - підкреслив директор «Мікрохіму».

Як повідомляв Укрінформ, 23 березня 2021 року МОЗ України зареєструвало перший український генерик японського противірусного лікарського засобу «Авіган» - «Фавіпіравір-Мікрохім» виробництва компанії «Мікрохім» в м. Рубіжне на Луганщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-