Конкурс з української мови Петра Яцика зібрав понад 25 тисяч учасників

Конкурс з української мови Петра Яцика зібрав понад 25 тисяч учасників

Укрінформ
На XXI Всеукраїнський відкритий марафон з української мови імені Петра Яцика зареєструвалися близько 45 тисяч учнів та студентів з усіх областей України, а також із-за кордону та тимчасово окупованих територій України. Участь у марафоні взяли понад 25 тисяч осіб.

Як передає кореспондент Укрінформ, про це на оголошенні результатів конкурсу сказав заступник міністра цифрової трансформації Артур Селецький.

“45 тисяч учасників було зареєстровано, була долучена і наша діаспора з різних країн світу. Також були учасники з тимчасово окупованих територій”, - розповів Селецький.

За даними платформи HUMAN, участь у марафоні взяли 25 673 учасники, з 25 країн до конкурсу долучилися 144 учасники.

Читайте також: Кремінь нагадав театрам про вимоги мовного закону

Конкурс ім. Петра Яцика вперше пройшов в онлайн, з огляду на пандемію COVID-19 і відповідне розпорядження МОН про проведення учнівських конкурсів та олімпіад у дистанційному форматі.

Марафон тривав протягом місяця, учні виконували завдання конкурсу онлайн на платформі HUMAN.

Школи, чиї учні успішно пройшли всі чотири етапи марафону, можуть до 30 квітня потрапити до програми HUMAN-чемпіон, яка передбачає безкоштовне підключення шкіл до системи HUMAN, технічну підтримку та спеціалізовані тренінги і доступ для всіх інформаційних ресурсів HUMAN.

Як додав на пресконференції директор з комунікацій компанії HUMAN Пилип Штеренталь, таке співробітництво у проведенні конкурсу між МОН та компанії HUMAN відбулося на некомерційній основі.

Читайте також: Послуги українською: Кремінь каже, що скасування штрафів - неконституційне

Він повідомив, що понад 10 тис. учасників конкурсу, які пройшли всі етапи марафону, будуть забезпечені цифровими персональними сертифікатами.

Окрім цього, міжнародний благодійний фонд «Ліга українських меценатів» надасть свої нагороди для переможців конкурсу.

Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика проводиться на виконання Указу Президента України від 09 листопада 2007 року № 1078 «Про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика» відповідно до Положення про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 13 березня 2008 року № 168, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15 липня 2008 року за № 643/15334, з метою піднесення престижу української мови, популяризації її серед молоді.

Читайте також: Нівелювання правового статусу української: Кремінь розповів, як протидіяти Росії

Організаторами конкурсу є Міністерство освіти і науки України, Міжнародний благодійний фонд «Ліга українських меценатів», ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти».

Конкурс було засновано українським меценатом Петром Яциком у травні 2001 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-