Як користуватися електронним паспортом у «Дії» — інструкція

Як користуватися електронним паспортом у «Дії» — інструкція

Відео
Укрінформ
Міністерство та Комітет цифрової трансформації України підготували покрокову інструкцію як користуватися електронним паспортом у застосунку «Дія».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба міністерства.

«Варіантів «не прийняти Дію» більше не буде — з 23 серпня кожна організація прийматиме цифрові паспорти в Дії. Відтепер вони на рівні закону мають таку ж юридичну силу, як і їхні пластикові чи паперові аналоги. Це ще один дуже важливий крок у побудові цифрової держави та входження в режим без паперів. Ми підготували покрокову інструкцію, як користуватися електронним паспортом у Дії», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, в інструкції в текстовому форматі та за допомогою відеороликів громадяни можуть дізнатись: як перевірити дійсність цифрових паспортів за допомогою застосунку Дія; як підтвердити свою особу за допомогою скануючого пристрою; як поділитися копією паспорта в Дії; де можна скористатися цифровим паспортом вже зараз.

У міністерстві зазначили, що за допомогою оновленого застосунку Дія 2.0 українці можуть отримувати доступ до своїх цифрових документів у потрібних життєвих ситуаціях у декілька кліків – при отриманні відправлення на пошті, адміністративних, фінансових, банківських послуг тощо.

Читайте також: Е-паспорти не можна буде використовувати для поїздок за кордон - депутат

Як повідомляв Укрінформ, 30 березня віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, що Україна стала першою країною у світі, в якій електронні паспорти мають таку саму юридичну силу, як і фізичні аналоги. Відповідний законопроєкт про цифрові паспорти Верховна Рада ухвалила сьогодні. Закон підтримало 302 народних депутати.

Федоров додав, що біометричний закордонний паспорт або ID-карта в Дії з 23 серпня 2021 року на законодавчому рівні стануть цілковитим аналогом паперового або пластикового документів.

За даними законодавців, кількість громадян України, які користуються е-паспортами через мобільний застосунок порталу Дія, становить близько 4 млн осіб.

Фото: Міністерство цифрової трансформації

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-