Поліція заявляє, що серед 1,5 тисячі учасників акції на Банковій були й неповнолітні

Поліція заявляє, що серед 1,5 тисячі учасників акції на Банковій були й неповнолітні

Укрінформ
У акції під стінами Офісу Президента, яка пройшла у суботу, 20 березня, загалом взяли участь понад 1,5 тисячі осіб, серед яких були й неповнолітні.

Про це голова Національної поліції Ігор Клименко заявив під час свого виступу на третьому позачерговому засіданні Верховної Ради, передає кореспондент Укрінформу.

«За нашими даними, участь у заході взяли понад 1,5 тисячі учасників. Трохи більш як 5 відсотків з них вчиняли активні агресивні дії», - сказав Клименко.

Як зазначив голова Національної поліції, серед протестувальників у той день під ОП були й неповнолітні особи, «які копіювали агресивні дії старших мітингувальників».

«Чи були діти залучені навмисно? Бо кримінальна відповідальність за ці дії на них не поширюється? Чи це такий метод виховання наступного покоління мітингувальників? У будь-якому разі, участь неповнолітніх у таких заходах – це неприпустима та небезпечна практика», - наголосив Клименко.

Читайте також: В учасника акції під ОП поліція вилучила орден Богдана Хмельницького

Водночас він не уточнив кількість неповнолітніх, які були присутні на цій акції.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 20 березня під Офісом Президента пройшла акція на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка. Її учасники розписали будівлю протестними написами, розбили скло вхідних дверей та підпалили табличку на фасаді ОП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-