Крапку у справі Donbass Battalion Corporation поставить суд - голова СБУ

Крапку у справі Donbass Battalion Corporation поставить суд - голова СБУ

Укрінформ
СБУ надала вичерпну інформацію щодо діяльності приватної військової компанії Donbass Battalion Corporation, створеної ветеранами з батальйону «Донбас» на чолі з ексдепутатом Семеном Семенченком, а крапку у цій історії поставить суд.

Про це заявив голова СБУ Іван Баканов, виступаючи у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми, на нашу думку, надали суспільству багато інформації щодо діяльності цього угруповання, і ви можете самі вирішити, наскільки ми були об’єктивні чи суб’єктивні», - сказав Баканов.

Він додав, що «крапку у цій справі поставить суд».

Читайте також: Суд відправив Семенченка під варту без права застави

Крім того, Баканов підкреслив: «Ми не поділяємо людей на патріотів або непатріотів. Ми поділяємо людей на тих, хто порушує і не порушує закон. Намагаємось діяти не емоціями, а у спосіб, передбачений законом».

Як повідомлялось, 24 березня СБУ повідомила, що викрила воєнізоване збройне формування, так звану приватну військову компанію. Її можливими організаторами СБУ назвала колишнього командира батальйону "Донбас", колишнього народного депутата Семена Семенченка та Євгена Шевченка, відомого як "позаштатний агент НАБУ".

Читайте також: ПВК «Семенченка»: зареєстрована у США, але в Україні поза законом

Також Печерський районний суд Києва відправив під цілодобовий домашній арешт до 24 травня екскомандира батальйону «Донбас» Анатолія Виногродського (позивний «Гал»), якого підозрюють у співучасті в організації приватної військової компанії Donbass Battalion Corporation, створеної ветеранами з батальйону «Донбас» на чолі з народним депутатом восьмого скликання та екскомбатом Семеном Семенченко. Йому інкримінують співучасть у створенні та керівництві незаконним воєнізованим формуванням.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-