Баканов розповів, як СБУ попереджала поліцію перед акцією на Банковій

Баканов розповів, як СБУ попереджала поліцію перед акцією на Банковій

Укрінформ
Служба безпеки України ще до 20 березня, коли під Офісом Президента відбулася акція на підтримку активіста Сергія Стерненка, попередила Нацполіцію і управління Державної охорони про нагнітання ситуації та можливі сутички.

Про це заявив у Верховній Раді голова СБУ Іван Баканов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перше повідомлення було надіслано Нацполіції 17 березня, зокрема про можливу радикалізацію цих подій", - заявив Баканов.

За його словами, СБУ відразу після подій біля ОП надала додаткову інформацію про організаторів та активних учасників акції протесту, зокрема надала фото- та відеоматеріали, які лягли в основу справи, яку сьогодні розслідує Нацполіція.

Читайте також: В учасника акції під ОП поліція вилучила орден Богдана Хмельницького

При цьому голова СБУ зауважив, що кожен громадянин має право на вільний протест. «Право – це святе. Але є чітка межа, яку не дозволено перетинати нікому, у тому числі народним депутатам», - заявив він.

За словами Баканова, СБУ має інформацію, що спецслужби РФ постійно моніторять ситуацію в Україні. Водночас він заявив: «Я не стверджую, що за цією операцією стояла РФ».

При цьому, на думку голови СБУ, РФ може використати це на свою користь: «Гібридна війна - це наша реальність, і розхитувати протести - один з її інструментів».

Він закликав громадян і політиків усвідомлювати наслідки таких акцій.

Читайте також: Кабмін вимагає реакції силовиків на заворушення біля Офісу Президента

Як повідомляв Укрінформ, увечері 20 березня під Офісом Президента відбулась акція на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка, учасники якої нанесли на будівлю протестні написи, розбили вікна вхідних дверей та підпалили табличку на фасаді ОП.

Унаслідок сутичок постраждали 27 правоохоронців.

В ОП повідомили, що завдані будівлі збитки становлять близько 2 млн грн.

23 лютого Приморський райсуд Одеси визнав Сергія Стерненка винним у викраденні людини, розбої та незаконному зберіганні вогнепальної зброї. Суд призначив йому покарання у вигляді 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна.

До оскарження вироку Стерненку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Водночас Стерненко заперечує свою причетність до викрадення і наполягає на політичній умотивованості справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-