Україна першою у світі прирівняла е-паспорт до фізичного - Федоров

Україна першою у світі прирівняла е-паспорт до фізичного - Федоров

Укрінформ
Україна стала першою країною у світі, в якій електронні паспорти мають таку саму юридичну силу, як і фізичні аналоги.

 Як передає Укрінформ, про це повідомив віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Телеграмі.

"Законопроєкт про цифрові паспорти ухвалено. ЗА - 302 голоси. Вітаю українців з історичною подією. Ми - перша країна, де електронні паспорти мають таку саму юридичну силу, як їх фізичні аналоги. Ми створили світовий кейс для розбудови цифрової держави", - написав Федоров.

Він додав, що біометричний закордонний паспорт або ID-карта в Дії з 23 серпня 2021 року на законодавчому рівні стануть цілковитим аналогом паперового або пластикового документів.

Читайте також: Зеленський наполягає на розробці «паспортів вакцинації» в Україні

"Можна використовувати цифрові паспорти нарівні з паперовими і не хвилюватися, якщо забув документ удома", - пояснив віцепрем'єр. За його словами, е-паспортами можна користуватися в будь-яких життєвих ситуаціях, де потрібний паспорт, наприклад, при: відкритті банківського рахунку онлайн, касових операціях у банку, подорожах потягом або літаком всередині країни, заселенні в готель, отриманні посилок на пошті і для підтвердження віку в супермаркеті.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила 30 березня в другому читанні та в цілому законопроєкт №4355 «Про внесення змін до Закону України "Про Єдиний державний демографічний реєстр і документи, які підтверджують громадянство України, посвідчують особу або її спеціальний статус» щодо безперешкодного використання електронного паспорта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-