Укрзалізниця запевняє, що вирішує питання із забезпеченням своїх COVID-лікарень

Укрзалізниця запевняє, що вирішує питання із забезпеченням своїх COVID-лікарень

Укрінформ
АТ «Укрзалізниця» оперативно вирішує питання забезпечення відомчих лікарень засобами для лікування хворих на COVID-19. Попереднім керівництвом компанії гальмувалися, а інколи й блокувалися зазначені закупівлі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба УЗ.

“Філія "Центр охорони здоров’я" АТ "Укрзалізниця" та нове керівництво товариства оперативно вирішують питання закупівлі надважливих засобів для лікування хворих на COVID-19 у відомчих лікарнях”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що попереднім керівництвом компанії гальмувалися, а інколи й блокувалися зазначені закупівлі.

Читайте також: У COVID-лікарні «Укрзалізниці» в Харкові досі не провели кисень - ОДА

Так, через дії керівництва служби безпеки Укрзалізниці, які впродовж 4 місяців не могли надати свого кандидата до тендерного комітету філії «Центр охорони здоров’я», було зірвано 35 тендерів. Замість запланованих 170 млн грн на закупівлю матеріально-технічних ресурсів на філію було спрямовано лише 11 млн грн, або 114 тис. грн на місяць на кожну відомчу лікарню. При цьому тільки потреба у фінансуванні закупівлі засобів індивідуального захисту для медиків, які працюють із ковід-пацієнтами, в 5 разів більша.

Наразі Київські клінічні лікарні на залізничному транспорті №1, №2 та №3 вже повністю укомплектовані та готові приймати хворих на COVID-19. Також усі інші залізничні лікарні в містах України приймають хворих із зазначеним діагнозом.

Крім того, Укрзалізниця знаходиться в постійному діалозі з МОЗ, НСЗУ та Міністерством інфраструктури. Зокрема, вирішуються питання щодо збільшення кількості місць у залізничних лікарнях із підведеним киснем, встановлення кисневих мереж, заміни електромережі, яка зношена вже на 60%, та інші технічні питання оснащення лікувальних установ.

Читайте також: МОЗ перевірить готовність лікарень у Києві до прийому хворих на COVID-19 – Степанов

Загалом у залізничних клінічних установах уже проліковано близько 1000 пацієнтів із діагнозом COVID-19.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) проведе перевірку лікарень Укрзалізниці на предмет виконання договору з Національною службою здоров'я України (НСЗУ). Про це 29 березня на пресконференції сказала заступник міністра охорони здоров’я Ірина Микичак.

Філія Центру охорони здоров’я АТ “Укрзалізниця” має контракт з НСЗУ на 125 млн 522 тис. грн. Допомогу мають надавати всі медзаклади Укрзалізниці — це три в Києві, дві в Харкові, по одній в Одесі та Львові. Станом на сьогодні фактично включені тільки в Харкові, у Львові та в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-