Затриманого СБУ білоруського шпигуна звільнили від кримінальної відповідальності - ЗМІ

Затриманого СБУ білоруського шпигуна звільнили від кримінальної відповідальності - ЗМІ

Укрінформ
Затриманий раніше Службою безпеки України агент білоруського КДБ добровільно здався українським спецслужбам до того, як його запідозрили у скоєнні злочину, та був звільнений від кримінальної відповідальності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода із посиланням на матеріали кримінальної справи.

«Згідно з матеріалами кримінальної справи, громадянин Білорусі добровільно припинив «протиправну діяльність» та повідомив про своє вербування Службі безпеки України до того, як його запідозрили у скоєнні злочину. Усі матеріали він передав співробітникам СБУ», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що громадянин Білорусі працював заступником директора компанії «МК Гранд Плюс», зареєстрованої в Дніпрі.

Читайте також: Шпигуни РФ у Болгарії: суд залишив під арештом п’ятьох підозрюваних

Згідно з матеріалами кримінальної справи, у липні 2019 року громадянин Білорусі погодився співпрацювати з місцевим управлінням КДБ Білорусі в Брестській області та зобов'язався створити «розвідувальну мережу» для збору та передачі інформації, яка є державною таємницею в Україні.

Після добровільної здачі білоруса українським спецслужбам, його звільнили від кримінальної відповідальності та «повернули йому мобільні телефони».

Як передавав Укрінформ, в СБУ повідомили про викриття шпигунської діяльності громадянина Республіки Білорусь. Встановлено, що він був завербований КДБ РБ та цілеспрямовано маршрутувався на територію нашої держави для виконання розвідувальних завдань та організації іншої протиправної діяльності.

У ході слідчо-оперативних дій громадянину Білорусі оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1. ст.114 (шпигунство) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-