З початку пандемії коронавірусом перехворіли понад 43 тисячі медиків - Соцстрах

З початку пандемії коронавірусом перехворіли понад 43 тисячі медиків - Соцстрах

Укрінформ
Фонд соціального страхування з початку пандемії отримав 43 400 повідомлень про клінічно підтверджені випадки захворювання медичних працівників на COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у Телеграм-каналі відомства.

«З початку пандемії ФССУ отримав 43 400 (+975 за останній тиждень) повідомлень про клінічно підтверджені випадки захворювання медичних працівників на COVID-19, з них 548 випадків смертельні», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що розслідування завершено по 19 475 випадках, 5 372 з них визнано пов'язаними з виробництвом, у тому числі 144 – смертельні.

У Фонді соцстрахування нагадують, що зв'язок інфікування медика із виробництвом визначає комісія із розслідування, що створюється закладом охорони здоров'я (у випадку смерті, якщо його посада і місце роботи включені до переліків відповідно до постанови КМУ № 1 від 5 січня 2021 року), Держпраці (у випадку смерті, якщо посада та/або місце роботи не включені до переліків) та роботодавцем (в інших випадках), висновок комісії залежить від висновків епідрозслідування МОЗ і діагнозу профпатолога.

Читайте також: За добу з коронавірусом госпіталізували понад три тисячі пацієнтів - МОЗ

Повідомляється, що найбільше випадків зафіксовано у Львівській області - 4 998 повідомлень і місті Києві - 4 581 повідомлення.

Також у Фонді соцстрахування інформують, що члени родин 71 померлого від профзахворювання на COVID-19 працівника отримали від Фонду одноразові допомоги відповідно до загальнообов’язкового державного соціального страхування у розмірі 227 тисяч гривень (219 тисяч 700 гривень, якщо страховий випадок настав до 1 грудня 2020 або 210 тисяч 200 гривень, якщо страховий випадок настав до 1 липня 2020 року.

Окрім того повідомляється, що державні страхові виплати у розмірі 1 млн 702 тис. 500 гривень (1,5765 млн гривень, якщо страховий випадок настав у минулому календарному році) Фонд профінансував для родин 75 померлих від коронавірусної хвороби медичних працівників.

«Одноразові страхові виплати за кошти державного бюджету для медичних працівників, яким встановлено інвалідність, що настала внаслідок гострого профзахворювання на COVID-19, Фондом профінансовано для десяти медиків (735 тис. 700 гривень у разі II групи інвалідності і 630 тис. 600 гривень – III групи інвалідності)», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Директор лікарні ім. Мечникова вважає третю хвилю COVID-19 найстрашнішою

Також зазначається, що Фонд соцстрахування прийняв на оплату лікарняні листки на суму 22,5 млн гривень для компенсації втраченого заробітку медикам, які захворіли на COVID-19 внаслідок виконання професійних обов’язків.

У Фонді запевняють, що здійснюють усі страхові виплати для медичних працівників і членів їх родин в оперативному режимі після належного оформлення відповідних документів, які є підставою для виплат.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні станом на 29 березня лабораторно підтверджено 1 652 409 випадків COVID-19, з них за добу – 8 346.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-