Черга на вакцинацію: у Денісової склали протокол через витік даних на сайті Мінветеранів

Черга на вакцинацію: у Денісової склали протокол через витік даних на сайті Мінветеранів

Укрінформ
Співробітники Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини склали адмінпротокол після повідомлення щодо витоку персональних даних громадян, які бажають вакцинуватися від COVID-19, через офіційний сайт Мінветеранів.

Як повідомляє Укрінформ, про це інформує пресслужба офісу омбудсмена у Фейсбуці.

«У зв’язку з порушенням вимог Закону України «Про захист персональних даних», співробітниками Департаменту у сфері захисту персональних даних Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини складено протокол про адміністративне правопорушення за частиною четвертою статті 188-39 Кодексу України про адміністративні правопорушення, санкція якої передбачає накладення штрафу від 5100 до 17000 грн», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, в пресслужбі уточнили, що 24 березня в Інтернеті було поширено інформація щодо витоку персональних даних невизначеного кола осіб через офіційний сайт Міністерства у справах ветеранів.

Зазначається, що на сайті міністерства було поширено гіперпосилання на відкриті Гугл-форми з особистими даними громадян, які бажають вакцинуватися від COVID-19, а саме: ПІБ, дата народження, адреса проживання, номер телефону, професійна діяльність тощо.

«Сукупність оприлюднених відомостей є інформацією, яка дає змогу ідентифікувати особу і, відповідно, є інформацією з обмеженим доступом, що не підлягає відображенню у відкритому доступі», - поінформували у Денісової.

Читайте також: В Україні провели майже 200 тисяч COVID-щеплень

В офісі омбудсмена повідомили, що 29 березня матеріали справи про адмінправопорушення направлено до Печерського райсуду Києва.

Раніше, 24 березня, ЗМІ повідомляли, що на сайті Міністерства у справах ветеранів України випадково відкрили онлайн-форми з особистими даними лідерів громадської думки, які хочуть вакцинуватися проти коронавірусу.

ЗМІ також поінформували, що представники міністерства тоді повідомили, що це сталося через технічний збій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-