Щеплені вакциною AstraZeneca отримають другу дозу цього ж препарату - Степанов

Щеплені вакциною AstraZeneca отримають другу дозу цього ж препарату - Степанов

Укрінформ
Громадяни, які були вакциновані від СOVID-19 вакциною Covishield розробки AstraZeneca, отримають другу дозу препарату цього ж розробника.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телеканалу «Україна 24» сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Якщо ми говоримо про Covishield, ми повинні усвідомлювати, що це вакцина AstraZeneca. Тобто є AstraZeneca, яка виробляється на європейських потужностях, є AstraZeneca, яка виробляється в Індії, є AstraZeneca, яка виробляється в Південній Кореї. Але все це одна і та сама вакцина. Наприклад, якщо людина була вакцинована 24 лютого, то через 90 днів їй мають зробити другу дозу цієї вакцини, це в 20-х числах травня. Це буде або Covishield, або AstraZeneca, яку ми отримаємо від COVAX. Немає різниці, людина отримає другу дозу”, - пояснив Степанов.

Він додав, що змінювати вакцини не можна.

“Не можна отримати першу дозу вакциною AstraZeneca, а другу дозу Sinovak”, - сказав Степанов.

Як повідомляв Укрінформ, у МОЗ заявляли, що першу поставку вакцин від COVID-19 в рамках глобальної ініціативи COVAX Україна має отримати до 15 квітня. Попередньо йде мова про 360 тис. доз вакцини AstraZeneca та 117 тис. доз вакцини Pfizer.

Читайте також: Епідеміолог назвала умову, за якої можна робити щеплення вакцинами різних виробників

23 лютого в Україну прибула партія із 500 тис. доз вакцини проти коронавірусу Covishield, яка розроблена Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca. Її виготовляють на потужностях індійського Інституту сироватки крові. Водночас 24 березня стало відомо, що Індія призупинила експорт вакцини від коронавірусу Oxford-AstraZeneca через зростання захворюваності в країні і для задоволення внутрішнього попиту на препарат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-