Докази вандалізму: Мендель каже, що пошкоджені двері ОП не віддадуть на виставку

Докази вандалізму: Мендель каже, що пошкоджені двері ОП не віддадуть на виставку

Укрінформ
Офіс Президента України не віддаватиме жодні пошкоджені частини будівлі ОП на будь-які виставки, оскільки не вважає ці речі об’єктами мистецтва, а ставиться до всіх пошкоджень, як до доказів вандалізму.

Як передає Укрінформ, про це в Інстраграмі написала прессекретар Президента Юлія Мендель.

За її словами, "пошкоджені двері Офісу Президента сьогодні відправляють на реставрацію з метою економії коштів. Реставрувати двері значно дешевше, ніж купити нові. Офіс Президента @op_ukraine не буде віддавати жодні пошкоджені частини будівлі на будь-які виставки, оскільки не вважає ці речі об’єктами мистецтва, а ставиться до всіх пошкоджень як до доказів вандалізму".

Як зауважила Мендель, "за цей вандалізм точно має бути відповідальність. Хто намагався підпалити державний герб України на табличці на вході в Офіс Президента, ламав двері та вікна і малював свастику на стіні – кожен повинен відповісти за законом за те, що зробив, в тій мірі, як зробив".

Читайте також: На чотирьох учасників акції під Офісом Президента склали адмінпротоколи

"Право на протест – це законне право, і для влади принципово, щоб люди могли вільно протестувати. На Банковій часто збираються протестувальники. Втім, жодному за 30 років незалежності не спадало на думку робити те, що сталося 20 березня", - заявила прессекретар Президента.

Читайте також: Художня галерея пропонує Офісу Президента викупити двері, що стали «артоб'єктом»

Як повідомляв Укрінформ, увечері 20 березня під офісом Президента пройшла акція на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка. Її учасники розписали будівлю протестними написами, розбили скло вхідних дверей та підпалили табличку на фасаді ОП.

В Офісі Президента завдані будівлі збитки оцінили попередньо у 2 млн грн.

Громадська організація "Речовий доказ", яка займається вивченням сучасних артоб'єктів, інших творів мистецтва, запропонувала Офісу Президента викупити розмальовані двері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-