Сайт КСУ не працює третій день

Сайт КСУ не працює третій день

Укрінформ
Сайт Конституційного Суду України не працює з минулої суботи, 27 березня.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі КСУ.

«Сайт Конституційного Суду не працює з суботи. Зараз встановлюються причини», - сказали у пресслужбі.

Сторінка сайту КС при спробі зайти на нього не вантажиться.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 27 березня скасував укази експрезидента Віктора Януковича про призначення Олександра Тупицького та Олександра Касмініна суддями КСУ.

У документі зазначається, що це рішення ухвалено відповідно до Закону "Про національну безпеку України" з метою гарантування прав і свобод людини і громадянина, забезпечення державної незалежності і національної безпеки.

Читайте також: Дії Тупицького загрожували реформам та нацбезпеці - Корнієнко

В указі, зокрема, наголошується, що "узурпація влади у 2010-2014 роках Віктором Януковичем призвела до підриву основ національної безпеки і оборони України, порушення прав і свобод людини", і "окремі судді Конституційного суду України, призначені Віктором Януковичем, продовжуючи виконувати свої повноваження, створюють загрозу державній незалежності та національній безпеці України".

Читайте також: Зеленський: Особи, призначені експрезидентом до КСУ, можуть іти на заслужений відпочинок

Зеленський пояснив, що ці укази Януковича від 2013 року про призначення Тупицького і Касмініна скасовано за результатами «аудиту указів експрезидента, проведеного на виконання рішення РНБО».

Читайте також: Тупицький і Касмінін втратили статус судді і довічне забезпечення – Веніславський

Раніше, 29 грудня 2020 року, Зеленський підписав указ про відсторонення голови КСУ Тупицького від посади судді Конституційного Суду строком на два місяці через оголошення йому підозри у скоєні кримінального правопорушення. 26 лютого 2021 року Президент продовжив ще на місяць відсторонення Тупицького.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-