Суд відправив Семенченка під варту без права застави

Суд відправив Семенченка під варту без права застави

Укрінформ
Печерський райсуд столиці обрав для ексдепутата Семена Семенченка запобіжний захід у вигляді арешту без права внесення застави.

Як передає Укрінформ, про арешт повідомив у Фейсбуку сам Семенченко.

«Йду за ґрати. Заперечую всі звинувачення і бруд, котрий був заготовлений спеціально для цього дня. Нехай ті, хто буде після нас, будуть більш розумнішими... Прошу допомогти моїй родині», - написав він.

За даними видання «Ґрати», Семенченка заарештували до 24 травня без можливості вийти під заставу.

Захист заявив, що має намір оскаржити рішення суду.

Читайте також: Семенченко отримав підозру у створенні незаконного збройного формування

Як повідомляв Укрінформ, 24 березня СБУ заявила, що викрила та припинила діяльність воєнізованого збройного формування, так званої приватної військової компанії, діяльність якої була спрямована на підготовку до вчинення тяжких злочинів. За даними спецслужби, до складу компанії входило понад 150 осіб, а сама організація діяла під прикриттям охоронних фірм і громадських організацій.

Організаторами діяльності "ПВК" СБУ називає ексдепутата Семена Семенченка та відомого як "позаштатний агент НАБУ" Євгена Шевченка.

Читайте також: «Позаштатного агента НАБУ» арештували на два місяці - застава ₴5 мільйонів

Крім того, за даними СБУ, Семенченко та Шевченко є можливими організаторами контрабандної схеми із ввезення військових запчастин і товарів подвійного призначення з Росії, які згодом нібито продавали державним підприємствам за завищеними цінами.

У межах розслідування проведено понад 80 обшуків і вилучено велику кількість зброї.

Фігурантам справи оголосили підозру за статтею 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-