«Позаштатного агента НАБУ» арештували на два місяці - застава ₴5 мільйонів

«Позаштатного агента НАБУ» арештували на два місяці - застава ₴5 мільйонів

Укрінформ
Підприємця Євгена Шевченка, якого підозрюють у створенні незаконного збройного формування, Печерський райсуд Києва взяв під варту на 60 діб із можливістю внесення застави у 5 млн грн.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав прокурор Андрій Синюк журналістам під будівлею суду.

За його словами, Печерський районний суд міста Києва ухвалив взяти під варту Євгена Шевченка строком на 60 діб із можливістю внесення застави у розмірі 5 млн грн.

У коментарі Укрінформу Синюк повідомив, що Шевченко вихідні проведе у СІЗО, а з понеділка зможе внести заставу.

Як повідомляв Укрінформ, 24 березня СБУ заявила, що викрила та припинила діяльність воєнізованого збройного формування, так званої приватної військової компанії, діяльність якої була спрямована на підготовку до вчинення тяжких злочинів. За даними спецслужби, до складу компанії входило понад 150 осіб, а сама організація діяла під прикриттям охоронних фірм і громадських організацій.

Організаторами діяльності "ПВК" СБУ називає ексдепутата Семена Семенченка та відомого як "позаштатний агент НАБУ" Євгена Шевченка.

Читайте також: СБУ перевіряє охоронні структури на причетність до незаконних збройних формувань

Крім того, за даними СБУ, Семенченко та Шевченко є можливими організаторами контрабандної схеми із ввезення військових запчастин і товарів подвійного призначення з Росії, які згодом нібито продавали державним підприємствам за завищеними цінами.

У межах розслідування проведено понад 80 обшуків і вилучено велику кількість зброї.

Фігурантам справи оголосили підозру за статтею 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань).

Водночас, 26 березня 2021 року Семен Семенченко повідомив у Фейсбуці, що отримав підозру в створенні незаконного збройного формування. Також він поінформував, що о 17.00 годині Печерський районний суд міста Києва розглядатиме клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

Фото: ЦЕНЗОР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-