На станцію «Академік Вернадський» вже прибули троє українських полярників

На станцію «Академік Вернадський» вже прибули троє українських полярників

Укрінформ
Троє фахівців команди життєзабезпечення 26-ї Української антарктичної експедиції вже дісталися станції «Академік Вернадський».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національний антарктичний науковий центр у Фейсбуці.

«Як ми писали раніше, через масштабну модернізацію на станції «Академік Вернадський», троє фахівців команди життєзабезпечення 26-ї Української антарктичної експедиції відправилися в Антарктиду на місяць раніше. Це Олександр Книжатко, дизеліст-електрик, Олександр Милашевський, системний механік, та Ярослав Дозоров, системний адміністратор», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що перед відправкою вони разом з усіма учасниками 26-ї УАЕ пройшли обов’язковий тренінг та злагодження команди під наглядом психологів.

Читайте також: Зеленський нагородив полярників з «Академіка Вернадського»

Як повідомляється, перших зимівників 26-ї експедиції тепло вітала команда 25-ї УАЕ та сезонний загін, який працює на станції. Нині перед об’єднаною командою життєзабезпечення стоїть амбітне завдання: встановлення та налаштування нових дизельних двигунів, а також нового ІТ-обладнання.

«Про те, як відбуватиметься цей процес, ми обов’язково розкажемо окремо. А поки вітаємо двох Олександрів і Ярослава з прибуттям на станцію та бажаємо легкої дороги іншій частині 26-ї експедиції», - додають в науковому центрі.

24 березня на станцію «Академік Вернадський» вирушила 26-та річна українська антарктична експедиція (УАЕ) – її учасники проведуть на крижаному континенті близько 13 місяців.

Фото: Національний антарктичний науковий центр

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-