Семенченко отримав підозру у створенні незаконного збройного формування

Семенченко отримав підозру у створенні незаконного збройного формування

Укрінформ
Колишній народний депутат Семен Семенченко отримав підозру у створенні незаконного збройного формування.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці за підсумком відвідин Служби безпеки, передає Укрінформ. 

“Отримав в СБУ підозру в створенні незаконного збройного формування для боротьби з ПВК Вагнер на території Іраку, Сирії та Лівії. З метою провокування міжнародних конфліктів і вербування добровольців на території України”, - зазначив він.

За словами екснардепа, Печерський райсуд столиці сьогодні о 17 годині розпочне розгляд клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

“Буде моя дружина, мої діти і ті побратими, хто вже не на фронті і ще на свободі. Яке б не було рішення суду - я готовий. Слава Україні!” - написав він.

Читайте також: СБУ перевіряє охоронні структури на причетність до незаконних збройних формувань

Як повідомляв Укрінформ, 24 березня СБУ заявила, що викрила та припинила діяльність воєнізованого збройного формування, так званої приватної військової компанії, діяльність якої була спрямована на підготовку до вчинення тяжких злочинів. За даними спецслужби, до складу компанії входило понад 150 осіб, а сама організація діяла під прикриттям охоронних фірм і громадських організацій.

Організаторами діяльності "ПВК" СБУ називає ексдепутата Семена Семенченка та "позаштатного агента НАБУ" Євгена Шевченка.

Читайте також: «Позаштатний агент НАБУ» Шевченко заперечив причетність до створення ПВК

Крім того, за даними СБУ, Семенченко та Шевченко є можливими організаторами контрабандної схеми із ввезення військових запчастин і товарів подвійного призначення з Росії, які згодом нібито продавали державним підприємствам за завищеними цінами.

В межах розслідування проведено понад 80 обшуків і вилучено велику кількість зброї.

Фігурантам справи оголосили підозру за статтею 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-