Понад 60% українців підтримують введення локдауну в разі COVID-спалаху

Понад 60% українців підтримують введення локдауну в разі COVID-спалаху

Опитування
Укрінформ
В Україні 61% респондентів підтримують запровадження жорсткого карантину у разі зростання рівня захворюваності на коронавірус.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг».  

«61% підтримують запровадження «жорсткого» карантину у разі зростання рівня захворюваності на коронавірус (на початку березня – 56%)», - йдеться в повідомленні.

Водночас 37% українців проти запровадження локдауну.

При цьому 68% виступають за запровадження жорсткого карантину лише у регіонах, де ситуація із захворюваністю є небезпечною, 26% – за локдаун на всій території України.

Також опитування показало, що з початку місяця різко збільшилася кількість тих, хто вважає, що рівень захворюваністю на коронавірус зростає. «Сьогодні так вважають 68% опитаних (на початку березня – 37%). 22% вважають, що рівень не змінився, лише 5% кажуть, що він зменшився», - повідомляють соціологи.

Опитування проводилося 23-24 березня серед 2500 респондентів віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%.

Читайте також: РНБО може запровадити всеукраїнський локдаун – Данілов

В Україні протягом минулої доби виявлено 18 132 випадки зараження коронавірусом. За весь час пандемії захворіло 1 614 707 осіб, одужало 1 290 158 людей, летальних випадків зареєстровано 31 461. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-