Печерський райсуд заблокував «Главком», «Апостроф» та низку інших сайтів

Печерський райсуд заблокував «Главком», «Апостроф» та низку інших сайтів

Документ
Укрінформ
Печерський райсуд Києва арештував майнові права інформаційних видань «Главком», «Апостроф» та інших ЗМІ.

Відповідним рішенням 18 лютого поточного року суддя Тетяна Ільєва задовольнила клопотання представника колишнього керівника «Спецтехноекспорту» Павла Барбула, інформує “Главком”. 

Зазначається, що таким чином Барбул намагається заблокувати роботу низки інформаційних видань, які висвітлювали його діяльність.

“Колишній топменеджер державного концерну, прикриваючись скандальним ухвалою Печерського районного суду, вимагає від інтернет-провайдерів і мобільних операторів закрити доступ користувачів до вказаних засобів масової інформації. Окремі провайдери і оператори вже вдались до таких дій і заблокували доступ до «Главкома» та інших ЗМІ”, - пише "Главком".

Із цього приводу головний редактор інтернет-ресурсу “Главком” Віктор Шлінчак написав на своїй сторінці у Фейсбуці: “У кожного - своя війна. У нас - отаке: Печерський суд заблокував «Главком». Він додав, що видання оскаржуватиме це рішення у суді. 

Читайте також: МКІП дав роз'яснення щодо процедури блокування сайтів

“Главком” пише, що блокування відбувається попри те, що 10 березня старший слідчий Печерського управління поліції Василь Поплавський зазначив безпідставність претензій Павла Барбула, який назвав опубліковану сайтами інформацію про нього «конфіденційною». У цей же день слідчий прийняв рішення про закриття кримінальної справи в зв'язку з відсутністю складу кримінального правопорушення.

24 березня, попри факт закриття провадження, мобільний оператор «Лайфселл», інтернет-провайдери Triolan і «Інформаційні технології» заблокували доступ читачів до «Главкома» та інших видань на всій території України.

В результаті, сотні тисяч читачів «Главкома», які користуються цими операторами, нині не мають доступу до сайту. Редакція отримує масові скарги на це.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-