У Лапутіної планують спростити ветеранам доступ до реабілітаційних послуг

У Лапутіної планують спростити ветеранам доступ до реабілітаційних послуг

Укрінформ
Міністерство в справах ветеранів напрацьовує механізм, який дозволить ветеранам звертатися напряму до закладів для проходження реабілітації, оминаючи органи соціального захисту.

Про це в коментарі Укрінформу сказав заступник міністра у справах ветеранів України за напрямом медичного психологічного супроводу та професійної адаптації Ігор Безкаравайний, перебуваючи з робочою поїздкою в Харкові.

За його словами, наразі створюється реєстр надавачів послуг, який буде доступний на сайті міністерства.

"Ми хочемо скоротити "маршрут" до мінімуму, щоб ветеран звертався безпосередньо до надавача послуг. Яким чином відбувається обмін інформацією, як фінансувався - взагалі не має бути клопотом ветерана. Хочемо позбутися всіх бюрократичних історій", - говорить Безкаравайний.

У той же час він констатує, що як тільки буде спрощено доступ до послуги, запит на неї зросте в кілька разів, і виникнуть проблеми з фінансуванням.

"Є застереження. З часом ця ситуація стабілізується, вирівняється. Ми прораховуємо ризики, працюємо з Міністерством фінансів. В цьому році вже хочемо запустити спрощену систему", - зазначив Безкаравайний.

Читайте також: Професійне навчання є важливим елементом соціальної адаптації ветеранів - Лапутіна

Наразі надавачами послуг з соціально-психологічної реабілітації є близько 30 санаторіїв. Цієї мережі закладів недостатньо, зазначає заступник міністра, тому потрібно залучати якомога більше приватників. Зробити це буде непросто, оскільки Мінветеранів не може запропонувати високу плату.

"Ми розуміємо, що буде ціна, нижча ринкової, тому є купа обмежень, але ми рухаємося в цьому напрямку. Будемо заохочувати надавачів послуг", - сказав Безкаравайний.

Він наголосив, що з січня 2021 року ветерани можуть за державний кошт проходити реабілітацію разом із членами своїх родин.

Фото: Максим Рахмаіл

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-