Порушення прав дитини: Офіс омбудсмана торік отримав понад 1,6 тисячі повідомлень

Порушення прав дитини: Офіс омбудсмана торік отримав понад 1,6 тисячі повідомлень

Інфографіка
Укрінформ
В Офісі омбудсмана минулого року отримали 1677 повідомлень з приводу порушень прав дитини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба омбудсмана у Фейсбуці

«До Уповноваженого Верховної Ради з прав людини торік надійшло 1677 повідомлень з приводу порушень прав дитини», - зазначається в повідомленні.

Згідно з інфографікою, з цих повідомлень 28% стосувалися права на турботу та піклування з боку батьків, 14% - права на виховання у сім’ї, 16% - права на освіту, 8% - права на життя та здоровий розвиток, 5,4% - права на житло; 5,1% - права на захист від насильства.

Під час презентації щорічної доповіді Уповноваженого ВР з прав людини про стан додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні за 2020 рік представник Уповноваженого з дотримання прав дитини та сім’ї Аксана Філіпішина поінформувала про збільшення на 67% повідомлень про порушення прав дітей порівняно з 2019 роком (1006) та на 104% порівняно з 2018 роком (822).

Як зазначається, майже вдвічі збільшилася кількість повідомлень про порушення права дитини на виховання в сім’ї.

Читайте також: Безпека дітей в інтернеті - рекомендації МОН

Також Філіпішина поінформувала про результати проведення 248 моніторингових візитів, у тому числі 93 безвиїзних перевірок, запроваджених Уповноваженим в умовах пандемії COVID-19, до закладів освіти, соцзахисту дітей, у тому числі приватної форми власності, служб у справах дітей та центрів соціальних служб, СІЗО.

За результатами моніторингу було направлено 6 подань Уповноваженого та 285 листів-реагування до об’єктів перевірок, органів виконавчої влади або місцевого самоврядування, яким підпорядкований об’єкт моніторингу, іншим органам залежно від компетенції з метою вжиття відповідних заходів реагування та виконання наданих рекомендацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-