Лапутіна відвідала музей «Громадянський подвиг Дніпропетровщини в подіях АТО»

Лапутіна відвідала музей «Громадянський подвиг Дніпропетровщини в подіях АТО»

Фото
Укрінформ
В Україні важливо пропагувати наративи громадянської ідентичності і відтворювати справжню історію, заявила міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна під час відвідування музею «Громадянський подвиг Дніпропетровщини в подіях АТО».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінветеранів. 

"Мені важко стримувати емоції, бо все тут пронизано війною, з якою ми зіткнулися у 2014 році. Це експозиція про подвиг українського народу, волонтерів, добровольців, військових, громадянського суспільства. Я розумію всі ті переживання цивільних людей, які, не маючи, ані досвіду, ані навичок, пішли захищати свою країну від ворога. Завдяки їм ми не втратили нашої держави та змогли звільнити населені пункти від ворога", - сказала Лапутіна.

Вона підкреслила, що такі історичні експозиції, музеї та виставки надзвичайно важливі у формуванні національної ідентичності та виховання дітей та молоді.

Читайте також: Лапутіна розповіла, чим опікуватиметься ветеранський омбудсмен

"Наш ворог працює проти нас історією і перекручує її. Історія - це наша сила. Дуже важливо відтворювати справжню, сучасну історію і пропагувати наративи української громадянської ідентичності. Тому музей — це безперечно приклад. Такі музеї мають бути масштабовані по всій Україні", - сказала Лапутіна.

Вона також додала, що Мінветеранів передасть в експозицію музею копію Книги пам’яті добровольців – захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні стартував перший етап національного відбору учасників міжнародних змаганнях для поранених військовослужбовців та ветеранів Warrior Games (Ігри Воїнів).

Фото: mva.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-