Нацрада перенесла розгляд перевірок підсанкційних телеканалів

Нацрада перенесла розгляд перевірок підсанкційних телеканалів

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення перенесла розгляд позапланових перевірок підсанкційних телеканалів ТОВ “Новини 24 години”, ТОВ "Наша Прага" і ТОВ "Наш 365" через відсутність їх представників на засіданні 25 березня.

Про це повідомив член Нацради Валентин Коваль під час засідання, передає кореспондент Укрінформу.

"До Національної ради з питань телебачення і радіомовлення надійшов лист від представників компанії ТОВ "Наша Прага" і ТОВ "Наш 365" із проханням перенести розгляд питання на період після локдауну, адже представник компанії зможе з’явитися на засідання тільки тоді", – сказав Коваль.

Окрім цього, Коваль додав, що аналогічний лист надійшов від компанії ТОВ “Новини 24 години”.

Рішення про перенесення розгляду позапланових перевірок було прийнято всіма членами Нацради одноголосно.

Читайте також: Нацрада застосувала санкції до двох компаній, що мовлять із логотипом «НАШ»

Як повідомляв Укрінформ, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення запросила керівника або уповноваженого представника ТОВ “Новини 24 години” на засідання 25 березня 2021 року для розгляду питань про результати позапланових безвиїзних перевірок за актами перевірок. Також були запрошені представники ТОВ "Наша Прага" і ТОВ "Наш 365"

Окрім цього, 11 березня 2021 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розглянула результати перевірок ТОВ "Наша Прага" і ТОВ "Наш 365", які мовлять на супутнику із логотипом "НАШ". Щодо першої компанії ухвалено рішення звернутися до суду про анулювання ліцензії, другій компанії оголошено попередження.

Читайте також: Суд відмовився визнати санкції проти «телеканалів Медведчука» порушенням прав громадян

Президент Володимир Зеленський 2 лютого ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти телеканалів NewsOne (ТОВ "Новини 24 години"), ZIK та "112 Україна", а також їхнього власника - народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака. Санкції, серед іншого, передбачають анулювання ліцензії цих проросійських телеканалів. Мовлення NewsOne, ZIK та "112" припинено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-