Народному депутату повідомили про підозру в ухиленні від сплати податків на 97 мільйонів

Народному депутату повідомили про підозру в ухиленні від сплати податків на 97 мільйонів

Укрінформ
Народному депутатові України за ухилення від сплати податків у розмірі 97 млн грн вручено підозру.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці Генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

«За моїм дорученням прокурори повідомили про підозру народному депутатові України в умисному ухиленні від сплати податків, вчиненому особою, що займається підприємницькою діяльністю без створення юридичної особи, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України)», - написала Венедіктова.

Слідством встановлено, що підозрюваний розпочав у 2012 році господарську діяльність щодо будівництва у с. Петропавлівська Борщагівка та с. Софіївська Борщагівка на Київщині багатоквартирних житлових будинків задля отримання прибутку від подальшого продажу квартир та нежитлових приміщень в них. При цьому реєстрації в якості суб’єкта господарської діяльності у формі фізичної особи-підприємця чи юридичної особи не здійснив.

Після завершення зведення будинків, він зареєстрував на себе право власності на 1221 об’єкт нерухомого майна в них. Протягом 2015-2020 років уповноважена ним через довіреність особа продавала нерухомість та передала йому понад 360 млн грн доходу від цих операцій.

Доходи від реалізації квартир та нежитлових приміщень підозрюваний декларував, як доходи фізичної особи від продажу власного майна, а не від підприємницької діяльності, із застосуванням ставки податку в розмірі 5% замість 18%.

Попередньо, за даними експертизи, таким чином народний депутат ухилився від сплати податку на доходи фізичних осіб та податку на додану вартість на загальну суму понад 97 млн грн.

Читайте також: Екскерівник підприємства отримав підозру в невиплаті майже ₴100 мільйонів зарплати

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України викрила експосадовців Київської облдержадміністрації, які завдали державі збитків на понад 232 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-