Венедіктова: Найважливіше завдання - зберегти та захистити результати реформи прокуратури

Венедіктова: Найважливіше завдання - зберегти та захистити результати реформи прокуратури

Укрінформ
Генеральний прокурор Ірина Венедіктова зустрілася із новопризначеним Головою Офісу Ради Європи в Україні Стіном Ньорловим, наголосивши на потребі продовження реформи прокуратури.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Венедіктова наголосила на важливості конструктивної та чесної співпраці з Офісом Ради Європи в Україні, яка на сьогодні вже дала багато результатів, і запевнила у готовності рухатися далі згідно з напрацьованою стратегією.

«Нам дуже важливо зберегти динаміку нашої співпраці. Поряд із завершенням атестації прокурорів та добором нових прокурорів, ми зацікавлені у створенні можливостей для високоякісної спеціалізації наших працівників. Це можуть бути напрями протидії кіберзлочинності, наркозлочинності, і ми готові працювати з міжнародними партнерами над цим. Звичайно, найважливіше завдання на сьогодні зберегти та захистити результати реформи, щоб вони не були знецінені. Тому потребує експертного обговорення відновлення роботи органів прокурорського самоврядування, оскільки вони мають опікуватися питаннями добору, звільнення прокурорів, а також притягнення їх до дисциплінарної відповідальності», – наголосила Венедіктова.

Читайте також: НАБУ знову просить Венедіктову замінити процесуального керівника у справі «Роттердам+»

Також вона висловила бачення щодо розробки системи оцінювання роботи прокурорів, що дозволило б мотивувати працівників, а також впровадження системи вимірювання та регулювання навантаження на них. Розповіла Генеральний прокурор і про роботу над Концепцією розвитку кримінальної юстиції та органів правопорядку, яка наразі триває.

Голова Офісу Ради Європи в Україні Стін Ньорлов зі свого боку подякував за зустріч та наголосив на важливості розвитку співробітництва, а також запевнив у готовності надавати підтримку як у тих процесах, які наразі тривають в органах прокуратури, з метою розбудови професійної та ефективної інституції.

Читайте також: У конкурсі на керівні посади в САП залишилось 37 кандидатів зі 115

Як повідомляв Укрінформ, після завершення переатестації 15 березня розпочали роботу нові окружні прокуратури. Вони сформовані за новим, більш ефективним принципом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-