«Червоні» зони та ЗНО: як вплине посилення карантину на вступну кампанію

«Червоні» зони та ЗНО: як вплине посилення карантину на вступну кампанію

Ексклюзив
Укрінформ
Пробне ЗНО буде проходити в стандартному форматі із дотриманням всіх карантинних вимог.

Про це в коментарі Укрінформу повідомила заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко.

“Пробне ЗНО буде проходити в стандартному форматі, пункти тестування будуть працювати. Ухвалена постанова дозволяє нам проводити пробне ЗНО, основну сесію ЗНО, вступні іспити в магістратуру навіть в червоних карантинних зонах. Загалом для участі в пробному ЗНО зареєструвалися понад 140 тис. осіб, це суттєво менше, аніж минулого року. У стандартних аудиторіях традиційно перебуватимуть 15 учасників і двоє інструкторів, така кількість осіб у класах дозволяє дотриматися безпечних умов. Як і минулого року, принципи дистанціювання залишаються актуальними, так у процесі роботи над тестами учасники будуть знаходитися на безпечній відстані один від одного — 1,2 метри”, - розповіла Вакуленко.

Читайте також: ЗНО відбудеться у заплановані терміни - Міносвіти

За її словами, на вході в пункти тестування будуть розміщені санітайзери, туалетні кімнати будуть забезпечені мийними засобами, а учасники повинні мати при собі маски або респіратори й індивідуальні санітайзери.

Заступниця директора УЦОЯО поінформувала, що питання формату проведення основної сесії ЗНО буде розглядатися на засіданні Комітет ВР з освіти, науки та інновацій, яке відбудеться 24 березня.

“Фактично на цьому засіданні буде вирішуватися питання про те, чи обов’язковим цьогоріч буде проходження ДПА у формі ЗНО для випускників шкіл, ліцеїв, гімназій, студентів професійних і професійно-технічних закладів освіти ”, - уточнила Вакуленко.

Читайте також: У Міносвіти назвали найпопулярніші предмети на ЗНО

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня Кабінет міністрів ухвалив зміни до постанови № 1236, якими встановив індикатори, за якими місцеві комісії ТЕБ і НС можуть вводити додаткові обмеження у помаранчевій зоні епідемічної небезпеки. Окрім того, змінами до постанови було визначено заборону перебування на територіях загального користування без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, обмеження планових госпіталізацій у червоній зоні епідемічної небезпеки та ніше.

У 2020 році пробне ЗНО було скасовано через епідемічну ситуацію. У 2021 році ЗНО відбудеться в установлені терміни: пробне ЗНО 10 квітня, основна сесія ЗНО в період з 21 травня по 15 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-