Зеленський підписав закон про біометричні візи іноземцям

Зеленський підписав закон про біометричні візи іноземцям

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» щодо подання іноземцями та особами без громадянства біометричних даних для оформлення віз».

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті глави держави.

"Документ має на меті удосконалення візових процедур та запровадження оформлення іноземцям та особам без громадянства біометричних українських віз. Зокрема, згідно із законом, іноземці та особи без громадянства зобов’язані подавати в установленому Кабінетом Міністрів порядку свої біометричні дані під час оформлення візи, якщо інше не передбачено законодавством", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Іноземцям дозволили в'їзд до України за умови негативного ПЛР-тесту

Зазначається, що неподання іноземцем своїх біометричних даних визначається як додаткова підстава для відмови йому в наданні української візи.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через 6 місяців після набрання чинності.

Як повідомлялося, Верховна Рада 4 березня ухвалила закон, яким зобов'язала іноземців подавати біометричні дані під час оформлення віз (№ 3630).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-