Держава у протидії дезінформації повинна акцентувати на загрозах боку РФ - Шевченко

Держава у протидії дезінформації повинна акцентувати на загрозах боку РФ - Шевченко

Укрінформ
У питанні протидії дезінформації держава повинна акцентувати на зовнішньому втручанні, зокрема, Російської Федерації.

Про це розповів заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко під час форуму "Виборча реформа: оцінка через призму цінностей, політичних прав, якості процедур", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми тут чітко маємо розмежовувати, що в контексті протидії дезінформації є зріз ворожого впливу, а є політична боротьба політичних конкурентів. Так, політичні конкуренти теж можуть поширювати навмисно недостовірну інформацію, яка фактично, за визначенням, класифікуватиметься як дезінформація. Однак це не те, на що має звертати увагу наше міністерство чи безпекові організації. У першу чергу, в контексті протидії дезінформації вся увага має бути спрямована на зовнішнє втручання", - сказав він.

Шевченко також додав, що МКІП наразі як у рамках співпраці з РНБО, так і в рамках власної діяльності займається напрацюванням механізмів протидії дезінформації.

При цьому заступник міністра нагадав, що у МКІП буде створено Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, який займатиметься саме протидією дезінформації.

Читайте також: Зеленський схвалив створення Центру протидії дезінформації

Як повідомляв Укрінформ, раніше у МКІПі проінформували, що Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики очолить Любов Цибульська. Презентація напрямків діяльності та програм Центру запланована на кінець березня.

Крім того, РНБО 11 березня ухвалила рішення утворити Центр протидії дезінформації як робочого органу Ради нацбезпеки й оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-