Справа Шеремета: суд вивчає матеріали, надані прокурором

Справа Шеремета: суд вивчає матеріали, надані прокурором

Фото
Укрінформ
Шевченківський районний суд міста Києва продовжив розгляд справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета щодо трьох обвинувачених — Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко, Яни Дугарь.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На цьому засіданні присутні всі троє обвинувачених і їх адвокати, а також прокурори у справі. Антоненко знаходиться у скляному боксі.

Адвокат Антоненка Дмитро Круговий на початку засідання заявив клопотання про те, щоб Антоненко міг сидіти поруч із адвокатами. Суд відмовив у його задоволенні.

Суд продовжив дослідження письмових матеріалів у справі, раніше наданих представником обвинувачення.

Під самою будівлею суду збираються громадяни на підтримку обвинувачених у справі, присутня і Світлана Антоненко, дружина обвинуваченого Антоненка.

Учасники заходу розмістили під судом банери, на одному з них - Антоненко і Сергій Стерненко та напис “Кайдани порвіте”. Активісти скандували “Ріфу — волю” та інше.

По периметру судової будівлі стоїть кордон із правоохоронців, також тут є медики.

На минулому засіданні до суду не змогли доставити Антоненка - начальник варти НГУ, призначеної для конвоювання, захворів на коронавірус. Сам Антоненко відмовився брати участь у засіданні у режимі відеоконференції.

Захист іншої обвинуваченої, Кузьменко, також відмовився від розгляду у тому засіданні клопотання про зміну їх підзахисній запобіжного заходу, тож суд перенесли на 23 березня.

Після цього активісти пікетували Лук'янівське СІЗО, де перебував Антоненко.

Суд у справі Шеремета/ Фото Павла Багмута

Читайте також: Лук'янівське СІЗО, де перебуває Антоненко, пікетували з фаєрами

Як повідомлялося, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві у результаті вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр фігурантам справи: лікарю і волонтеру Юлії Кузьменко, медсестрі парашутно-десантного батальйону Яні Дугарь і ветерану АТО Андрію Антоненку.

У вересні 2020 року обвинувальний акт щодо них направили до суду.

4 січня було оприлюднено аудіозаписи, на яких нібито посадові особи КДБ Білорусі обговорюють усунення політичних опонентів, зокрема, журналіста Павла Шеремета. Ексспівробітник білоруських спецпризначенців Ігор Макар, який передав українській поліції аудіозаписи, 19 січня дав свідчення в Києві у справі про вбивство Шеремета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-