Поліція відкрила ще одну справу через акцію під Офісом Президента

Поліція відкрила ще одну справу через акцію під Офісом Президента

Укрінформ
Поліція відкрила ще одне кримінальне провадження за фактом подій на акції під Офісом Президента 20 березня - щодо умисного знищення або пошкодження майна.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

“Слідчі столичної поліції за фактом подій під ОПУ розпочали ще одне кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 20 березня біля Офісу Президента відбулася акція, яка, за інформацією МВС, “не мала мирного формату”.

“Попри те, що традиційно на місці проведення заходу працювали співробітники діалогу, учасники не реагували на їх заклики дотримуватися чинного законодавства. Адже організатори заздалегідь планували спровокувати зіткнення з правоохоронцями та, як наслідок, застосування сили при припиненні правопорушень”, - заявили у міністерстві.

Читайте також: На Банковій обирають компанії для ремонту будівлі Офісу Президента

Як зазначили у відомстві, під час заходу жодних протистоянь не відбулося: ні поліцейські, ні учасники акції не отримали тілесних ушкоджень. Як уточнюється, натомість було пошкоджено фасад і двері Офісу Президента.

“Кожен учасник заходу, який вчиняв протиправні дії, нестиме відповідальність, згідно із законом. Поліцейські за погодженням із процесуальними керівниками (прокурорами) вручили підозру одному з організаторів акції та уродженцю Вінниччини, який побив вікна у дверях адмінбудівлі. Найближчим часом повідомлення про підозру отримають ще кілька активних учасників акції”, - поінформували у відомстві.

Як повідомлялося, увечері в суботу, 20 березня, під Офісом Президента відбулася акція на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка, під час якої деякі її учасники розписали будівлю протестними написами, розбили скло вхідних дверей та підпалили табличку на фасаді ОП.

Пізніше поліція заявила, що затримала одного з найагресивніших учасників суботньої акції біля Офісу Президента.

Читайте також: Організатори акції на Банковій розраховували на масові бійки і сутички з поліцією - Геращенко

Печерський райсуд Києва 23 березня обиратиме запобіжний захід затриманому.

У понеділок, 22 березня, заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що ще “кількох десятків громадян, які організовували провокацію під Офісом Президента, чекає відповідальність, у тому числі матеріальна”.

23 березня працівники поліції оголосили підозру одному із організаторів акції біля Офісу Президента України, яка відбулася у суботу, 20 березня.

В ОП завдані будівлі збитки оцінили попередньо у 2 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-