Самоізоляцію скасували для українців, які приїдуть з окупованих територій на вакцинацію

Самоізоляцію скасували для українців, які приїдуть з окупованих територій на вакцинацію

Укрінформ
Через КПВВ із тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму на підконтрольні українському уряду території без самоізоляції пускатимуть українців, які хочуть вакцинуватися від COVID-19 за умови пред’явлення запрошення на вакцинацію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ щодо посилення урядом умов в’їзду в Україну для подальшого запобігання поширенню COVID-19.

“Внесено зміни й щодо пропуску через КПВВ осіб, які прибувають з тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя. Зокрема, без самоізоляції будуть пропускатися громадян України, які бажають здійснити вакцинацію від COVID-19 на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження в повному обсязі, за умови пред’явлення запрошення на вакцинацію з унікальним ідентифікатором”, - поінформували у МВС.

Читайте також: Фонд соцстраху оплатив самоізоляцію вже 87 тисячам українців

Водночас українці, які підлягають самоізоляції у зв’язку з перетином держкордону, та особи, які підлягають самоізоляції у зв’язку з перетином контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповані території в Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя та виїзду з них, зобов’язані встановити та активувати мобільний додаток системи “Вдома”.

У разі неможливості встановлення мобільного додатка вони підлягають обсервації, уточнюють у МВС.

Окрім того, цими змінами закріплюються повноваження посадовців Державної прикордонної служби щодо перевірки встановлення цього мобільного додатка громадянами.

Також, за даними МВС, внесено зміни і щодо перетину контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповані території в Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя та виїзду з них іноземцями та особами без громадянства.

Читайте також: В українських школах дистанційно навчається майже чотири тисячі дітей з ОРДЛО

Зокрема, постановою уряду визначено, що наявність поліса (свідоцтва, сертифіката) страхування не потрібно іноземцям, особам без громадянства, які постійно проживають на території України, працівникам представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні.

“Також виключено норму формування Міністерством охорони здоров’я переліку держав із значним поширенням COVID-19, що в свою чергу впливало на самоізоляцію осіб. В той же час наразі визначено, що з-поміж інших, самоізоляції підлягають громадяни України, які перетинають державний кордон, за винятком деяких категорій, зокрема, й тих, хто мають негативний результат тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, який проведено не більш як за 48 годин до перетину державного кордону”, - повідомили у міністерстві.

Читайте також: МОН запускає підготовчі курси для абітурієнтів із окупованих територій

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів дозволив в'їзд іноземців до України виключно за умови негативного ПЛР-тесту на коронавірус.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-