Організатори акції на Банковій розраховували на масові бійки і сутички з поліцією - Геращенко

Організатори акції на Банковій розраховували на масові бійки і сутички з поліцією - Геращенко

Укрінформ
Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявляє, що організатори акції 20 березня під Офісом Президента заздалегідь планували її з розрахунком на те, щоб вона перетворилась на масові бійки та сутички з поліцією.

Як передає Укрінформ, про це Геращенко написав у Фейсбуці.

За його словами, «мітинг у Офіса Президента 20 березня не був мирною акцію. Організатори акції, зазадалегідь планували її з розрахунком на те, щоб вона перетворилась на масові бійки та зіткнення з поліцією».

Читайте також: Одному з організаторів акції на Банковій оголосили підозру

Як наголосив заступник очільника МВС, «навіть заклики в соціальних мережах містили в себе прямі натяки на те, що організатори планують бійки та насилля. Співробітники поліції діалогу були на акції і закликали купку провокаторів до діалогу. Але їх спроби буди марні... Бо завдання, яке поставили перед собою організатори мітингу, було зовсім інше - кровопролиття! Чим більше - тим краще!».

Тому, пояснив Геращенко, «правоохоронці відійшли для того, щоби запобігти масштабному насиллю.

Саме завдяки цьому жодний правоохоронець чи мітингуючий і навіть провокатор не постраждав.

Не пролилось жодної краплини крові. Не була зламана жодна кістка».

«Вікна, двері на Офісі Президента будуть замінені. Фарба з образливими дописами буде змита.

А от українське суспільство тепер буде мати повну уяву про те, заради чого організатори мітингу планували його саме в темну пору доби. Їм треба буде ховати свої обличчя для того, щоб битися, палити очі правоохоронцям, бризкати їм в обличчя сльозогінний газ, плювати», - наголосив заступник міністра.

Геращенко повідомив, що «всі ті провокатори, що підпалювали двері, били вікна, закликали до вчинення хуліганських дій, встановлені.

Читайте також: У Раді зареєстрували проєкт постанови про засудження подій на Банковій

Правоохоронці почали вручати їм процесуальні документи, наслідками яких стане відповідальність. Як кримінальна та админістративнна, так і майнова, за нанесену шкоду народному, державному майну».

Геращенко також як «доказ того, що мітинг під ОП 20 березня з самого початку планувався не як мирна акція, а як бійка з правоохоронцями «для картинки» для певних телеканалів», виклав відповідне відео.

Як повідомляв Укрінформ, увечері в суботу, 20 березня, під Офісом Президента відбулася акція на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка, під час якої деякі її учасники розписали будівлю протестними написами, розбили вікна вхідних дверей та підпалили табличку на фасаді ОП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-