У новинах майже не представлена позиція судової влади - ІМІ

У новинах майже не представлена позиція судової влади - ІМІ

Дослідження
Укрінформ
Позицію судової гілки влади майже не представлено в новинах українських онлайн-медіа, а у висвітленні діяльності судів та роботи суддів існує значний дисбаланс на користь негативних оцінок.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати моніторингу, проведеного Інститутом масової інформації.  

Так, дослідження показало, що у висвітленні діяльності судів значно переважають повідомлення негативного характеру: 41,2% проти 3,4% позитивного. Для порівняння: це сильно контрастує з висвітленням діяльності поліції, де співвідношення 27,6%-6,8% на користь повідомлень позитивного характеру.

Також моніторинг виявив майже абсолютну відсутність у медіа спікерів судів. Лише 11 із 582 новин про діяльність судів (1,9%) містили коментарі представників судів (прессекретарів або голови), заявили в ІМІ.

Читайте також: Судова реформа залишається ключовою для успіху демократії в Україні – Боррель

Моніторинговий аналіз проводився 22-28 лютого 2021 року у 18 загальнонаціональних інтернет-ЗМІ (10 найрейтинговіших, сім ЗМІ, що підписали меморандум Медіаруху за дотримання професійних стандартів, а також два сайти, які висловили бажання бути в переліку медіа, що підлягають моніторингу): obozrevatel.com, korrespondent.net segodnya.ua, 24tv.ua, tsn.ua, strana.ua, pravda.com.ua, politeka.net, rbc.ua, gordonua.com, nv.ua (М), liga.net (М), ukrinform.ua (М), zn.ua (М), censor.net.ua (М), interfax.com.ua (М), suspilne.media (М), bykvu.com (М). Вибірка становить 2009 новин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-