Затриманому учаснику акції на Банковій оголосили підозру

Затриманому учаснику акції на Банковій оголосили підозру

Укрінформ
Затриманому після акції на підтримку активіста Сергія Стерненка біля Офісу Президента Владу Сорду оголосили підозру в "хуліганстві з використанням зброї".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Суспільне з посиланням на адвоката Сорда Дмитра Мазурка.

За його словами, Сорда затримали о 21:35 20 березня, і, відповідно до Кримінального процесуального кодексу України, протягом доби, тобто до 21:35 21 березня, йому мали вручити підозру. Дізнатися про те, чи отримав її затриманий, захиснику вдалося лише під вечір, оскільки слідчий був не на зв'язку.

Читайте також: Поліція вже провела слідчі дії біля Офісу Президента – Подоляк

"Я весь день чекав на виклик слідчого. Від журналістів, від колег я дізнався, що поліція повідомила про вручення підозри, і зараз питання розглядається судом. На жаль, слідчий був цілий день не на зв’язку. Тільки під вечір вдалося з ним зідзвонитися", - розповів адвокат.

Копію підозри слідчий пообіцяв надіслати захисту Сорда згодом. Проте Мазурок зауважив, що вона була вручена без його присутності, що є порушенням закону. Також захисник повідомив, що справу Сорда, швидше за все, розглянуть у другій половині 22 березня або вранці 23 березня у Печерському районному суді Києва. Ветерану інкримінують "хуліганство з використанням зброї". Захист клопотатиме про поміщення його під домашній арешт.

Читайте також: У Раді ініціюють позачергове засідання через події на Банковій

"Ми вважаємо, що домашнього арешту буде більш ніж достатньо. Про жодне тримання під вартою не може бути й мови. Є підозра на те, що він щось зробив. Ми подивимось на докази, які є", - сказав адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, увечері в суботу, 20 березня, під Офісом Президента відбулася акція на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка, під час якої деякі її учасники розписали будівлю протестними написами, розбили вікна вхідних дверей та підпалили табличку на фасаді ОП.

Читайте також: Кличко назвав нецивілізованими дії учасників акції під ОП

Поліція пізніше заявила, що затримала одного з найагресивніших учасників суботньої акції біля Офісу Президента.

За інформацією правоохоронців, затриманий - уродженець Вінниччини, 1995 року народження, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення злочину передбаченого ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-