Поліція вже провела слідчі дії біля Офісу Президента – Подоляк

Поліція вже провела слідчі дії біля Офісу Президента – Подоляк

Відео
Укрінформ
У неділю зранку правоохоронці провели необхідні процесуальні дії біля будівлі Офісу Президента, яку було пошкоджено під час акції протесту у суботу ввечері, надалі мають бути відкриті відповідні провадження.

Про це повідомив радник керівника ОП Михайло Подоляк у відеокоментарі, наданому Укрінформу.

«Далі буде стандартна юридична процедура. Тобто сьогодні зранку вже поліція виконала всі процесуальні дії, які потрібно було зробити, усе це занотовано, і зараз будуть, я так думаю, конкретні провадження, кримінальні провадження, які доведуть, хто, що і як робив», - сказав він.

Подоляк висловив думку, що вчорашні події під Офісом глави держави були «політичною провокацією, яку створили опоненти», однак зауважив, що ця провокація не принесла ті «дивіденди», які організатори нібито хотіли отримати.

При цьому Подоляк переконаний, що 90% учасників акції - люди, які дійсно прийшли на мирні протести й хотіли висловити свою позицію.

Він також запевнив, що позиція Президента Володимира Зеленського в тому, що якщо хтось щось хоче сказати, має виходити і говорити, немає причин людей розганяти чи щось їм забороняти.

Радник очільника ОП зазначив, що для нього дивно виглядала ескалація подій, оскільки Президент не може відповідати за всю правоохоронну систему як таку, а також тому, що це був вечір вихідного дня. «Не можна прийти під порожню будівлю у вихідний день і казати: «Не мовчи», тобто будівля мала відповідати?!» - додав він.

Подоляк нагадав, що, за попередніми оцінками, для відновлення будівлі ОП потрібно близько 2 млн гривень та тиждень-два для проведення відповідних робіт.

Читайте також: Метою правоохоронців на Банковій було не допустити провокацій - глава УДО

Як повідомляв Укрінформ, у суботу ввечері під Офісом Президента відбулася акція на підтримку активіста Сергія Стерненка, під час якої її учасники палили фаєри, розмалювали будівлю ОП червоною фарбою, вибили кілька шибок у вхідних дверях.

23 лютого Приморський райсуд Одеси визнав Сергія Стерненка і Руслана Демчука винними у викраденні людини, розбої та незаконному зберіганні вогнепальної зброї. Суд призначив Стерненку і Демчуку покарання у вигляді 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна.

Стерненко заперечує свою причетність до викрадення і наполягає на політичній умотивованості справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-