Збитки від суботньої акції на Банковій оцінили в ₴2 мільйони

Збитки від суботньої акції на Банковій оцінили в ₴2 мільйони

Укрінформ
Збитки будівлі Офісу Президента, завдані під час акції на підтримку активіста Сергія Стерненка у суботу, становлять приблизно 2 млн грн, проте сума може збільшитися.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ОП у Фейсбуці.

«За попередніми експертними оцінками, пошкодження будівлі Офісу Президента оцінюються приблизно у два мільйони гривень. Напередодні всі поверхи були наповнені димом. Якщо не розпочати змивання фарби впродовж 72 годин, вона в'їсться в граніт, і тоді суми збитків будуть зовсім іншими», - йдеться в повідомленні.

На сайті глави держави зазначається, що під час заходу найбільш радикальні його учасники застосували фаєри, димові шашки, петарди, вибухові пакети, феєрверки, аерозольну фарбу для графіті в балончиках.

Також учасники акції розбили скло у вхідних дверях одного з під’їздів та вікно на першому поверсі будівлі. Фасад першого поверху обмальовано фарбою, що завдало значної шкоди зовнішньому вигляду споруди.

Крім того, внаслідок запуску феєрверків постраждали двері та внутрішнє оздоблення тамбура одного з під’їздів. Також відбулося займання горища, були зафіксовані окремі осередки загоряння на першому поверсі та пожежа в кабінеті на другому поверсі, заявили в Офісі Президента, додавши, що всі поверхи були наповнені димом.

В ОП також нагадали, що перші два поверхи будівлі були споруджені наприкінці ХІХ ст., інші добудовані на початку ХХ ст.

Читайте також: Геращенко показав, як вчора били шибки на Банковій

Як повідомляв Укрінформ, увечері в суботу, 20 березня, під Офісом Президента відбулася акція на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка, під час якої деякі її учасники розписали будівлю протестними написами, розбили вікна вхідних дверей та підпалили табличку на фасаді ОП.

Поліція пізніше заявила, що затримала одного з найагресивніших учасників суботньої акції біля Офісу Президента. Слідчим відділом Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу.

23 лютого Приморський райсуд Одеси визнав Сергія Стерненка винним у викраденні людини, розбої та незаконному зберіганні вогнепальної зброї. Суд призначив йому покарання у вигляді 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна.

До оскарження вироку Стерненку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Водночас Стерненко заперечує свою причетність до викрадення і наполягає на політичній умотивованості справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-